Prvu medalju za Srbiju na Svetskom prvenstvu u sambou za juniore, koje se uz učešće 430 boraca iz 37 zemalja održava u „Spens-u“, osvojio je Aleksa Krstić (19)

Prvu medalju za Srbiju na Svetskom prvenstvu u sambou za juniore, koje se uz učešće 430 boraca iz 37 zemalja održava u „Spens-u“, osvojio je Aleksa Krstić (19). On je takmičar niškog univerzitetskog džudo i sambo kluba Kinezis u kategoriji do 68 kilograma. U borbi za treće mesto „zbrisao“ je sa strunjače Holanđanina Van Hejlena, 8:0 i okitio se bronzom. Prethodno je bio bolji od predstavnika Moldabije i Belorusije, da bi u meču za ulazak u finale izgubio od ruskog takmičara.

-Presrećan sam jer prvi put učestvujem na ovako velikom takmičenju- kaže Krstić.- To mi je veliki podstrek za buduće izazove. Mnogo mi je drago zbog naše reprezentacije i novosadske publike koja me je bodrila.

Od naših takmičara zapažene plasmane su ostvarili Svetozar Stojković ( 100 kilograma) i Mara Pavlović (56 kilograma).Oni koji su zauzeli petu poziciju. Damjan Simić ( 65 kilograma) je ostvario plasman među prvih devet.

Izvor i foto Novosti

Ostavi komentar

Translate »