Najbolji svetski teniser Novak Đoković savladao je sa 3:2 Lorenca Musetija (30. nosilac) u trećem kolu Rolan Garosa. Meč je završen u 3.10 ujutro, ali to nije sprečilo Srbina da pokaže da nije za staro gvožđe.

Museti je stigao prvi do brejka u trećem gemu prvog seta. Ipak, Novak se vratio već u sledećem, a u 12. je ponovo Italijan izgubio servis i b ilo je to 7:5 za Đokovića.

Krenuo je dobro i u drugom Srbin. Imao je 4:1 i kada su svi mislili da ide ka vođstvu od 2:0 u setovima Museti se vratio i došlo se do taj-brejka.

Tamo je Italijan imao 3:0, ali Đoković je okrenuo poveo sa 6:5 i imao servis. Izgubio je naredna tri poena, a samim tim i set.

Museti je pri 2:1 u trećem uspeo ponovo da uzme brejk. Pokušao je Novak da se vrati i nije uspeo. Na kraju je još jednom Lorenco uzeo brejk, a tako je i set priveo kraju rezultatom 6:2.

U četvrtom setu Novak je u petom gemu nošem publikom uspeo da brejke Italijana. Imao je Đoković dva brejka viška zatim, servirao je na 5:2, ali je izgubio taj gem.

Ipak, u sledećem je opet “oteo” servis Italiju i sa 6:3 je rešio četvrti set u svoju korist.

Krenuo je odlično u odlučujućem setu Srbin i tada je svima bilo jasno da će Đoković slaviti. Osvojio je svih šest gemova i pokazao je da svi oni koji ga šalju u penziju treba da se postide.

sport.org.rs/SrvijaDanas/M.A/N.A

Ostavi komentar

Translate »