Sebastijan Kou Predsednik IAAF nam je dao maksimalnu podršku, rekao da je ovo što je video fascinantno. Realnost je da dobijemo organizaciju planetarnog šampionata – kaže direktor ASS

DOMAĆINI narednog Dvoranskog EP, koje će biti održano na zimu 2019. godine u Glazgovu, već su poručili: “Mi ne možemo da nadmašimo Beograd”. Direktor ASS Slobodan Branković u razgovoru za “Novosti” poručuje da je srpska prestonica postavila najviše standarde za organizaciju jednog velikog atletskog šampionata i otkriva da je Srbija za sada jedini kandidat za Dvoransko SP 2020.

  • Predsednik IAAF Sebastijan Kou nam je potvrdio da još nemamo protivkandidate. Dao nam je maksimalnu podršku, rekao da je ovo što je video fascinantno. U martu otvaraju konkurs za kandadturu, a mi je već imamo spremnu. Krajem novembra u Monaku, IAAF će doneti konačnu odluku, a realnost je da dobijemo organizaciju planetarnog šampionata.

Za bivšeg šampiona Starog kontinenta na 400 metara je pravo zadovoljstvo što mu legende poput Koua i Bupke čestitaju iz dana u dan na savršenoj organizaciji.

-Podigli smo lestvicu i standard. Ovo nije samo promocija srpske atletike, već i evropske. Naši dragi gosti će odneti najlepše moguće utiske. Ponosan sam na sve to. Godi kad dobijate pohvale od takvih atletskih veličina, koji su mnogo toga prošli u svojim karijerama i po završetku istih.

Foto: Marko Todorović

Srbija je bila domaćin šampionata u košarci, rukometu, odbojci, vaterpolu, fustalu… Ali, ovo je bio jedan od najvećih događaja, što se videlo po broju akreditovanih medija (oko 650), atletičara i članova stručnog štaba (ukupno oko 2.000).

-Da nisam bio u dvorani i da se nisam bavio organizacijom, ne bih verovao u ono što vidim na RTS. Nestvarno je da se dve to kod nas održali. Ponosan sam na sve ljude koji su učestvovali u projektu. Od volontera, menadžera, dočeka gostiju na aerodromu, smeštaja… Ovo je bila veoma ozbiljna stvar, a sve je funkcionisalo besprekorno – zaključio je Branković.

SLEDEĆA TEMA – STADION

DIREKTOR ASS veruje da će uz pomoć Vlade Srbije naš Savez nastaviti da ostvaruje svoje ciljeve.

  • Podrška premijera Vučića i Vlade Srbije je bila ključna tokom svih ovih godina. Ne bismo imali ni ovu dvoranu na Banjici, ni druge atletske objekte, ni sva takmičenja koje smo odradili. Zato uz podršku Vlade nastavljamo našu priču. Jedna od tema u narednom periodu biće i izgradanja atletskog stadiona i kandidatura Beograda za EP na otvorenom – naglasio je Branković.

Izvor i foto: Novosti

Ostavi komentar

Translate »