Branković pred atletski spektakl: Ovo je samo zalet za Svetsko prvenstvo 2020! (VIDEO)

Gensek Atletskog saveza Srbije Slobodan Branković najavio velike poduhvate

U prostorijama nove Atletske dvorane na Banjici obeleženo je 100 dana do početka Evropskog prvenstva, uz promociju oficijelnih spotova najveće atletske manifestacije ikada na ovim prostorima. Generalni sekretar Slobodan Branković najavio je najbolji šampionat u dosadašnjoj istoriji.

Mora da bude u redu, dosta toga smo uradili i ima još 100 dana, granica je opasna i slatka. Na dobrom smo putu, dobili smo pohvale, ali i primedbe i sugestije. Još nismo neke stvari završili, ali imamo ekipu mladih i iskusnih, verujem da će šampionat biti najbolje ikada organizovan. To će biti odskočna daska za Svetsko prvenstvo 2020. u Areni – rekao je Branković za Telegraf.

Srpski atletski savez može da bude ponosan na sve što je do sada urađeno u poslednjem olimpijskom ciklusu.

Srpska atletika je u poslednje četiri godine osvojila dosta toga, imamo najuspešniji olimpijski ciklus. Dobijanje ovakve dvorane je san mnogih generacija. Na čelu sa predsednikom ASS Veselinom Jevrosimovićem i sa mnom i svim saradnicima, stvarno smo u poslednjih sedam ili osam godina imali nestvarne uspehe za okolinu u kojoj živimo. Nikad atletika nije imala ovakav status, na to sam ponosan.

– Evropsko prvenstvo će biti odskočna daska jer mnogi nisu imali priliku da ovako nešto vide. U dvorani će u jednom trenu biti pet disciplina, pa RTS ima najveći zadatak, nadam se da ćemo i to prevazići, jer to zahteva evropska atletika. Ići će osam sati direktnog prenosa dnevno, čak 27 zemalja hoće prenos i biće 27 kabina u Areni. I to je rekordni broj – naveo je Branković, uz zadovoljstvo što Srbija ima atletske zvezde.

Nekada su falili i uslovi i zvezde, a sada sve to imamo. Mnogi hoće da budu Mihail, Ivana, Asmir… Problem srpske atletike predstavljao je nedostatak uslova za zimski trening, gubili smo decu koja su do prve kiše trenirala, odlazili su u druge sportove. Rezultati nove dvorane će biti vidljivi posle Tokija – kaže Branković.

(Telegraf.rs)

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: