Nemanja i Vanja Ilić zajedno među Orlovima – Jovica Cvetković je okupio poslednjeg dana aprila, u Staroj Pazovi, na završnim pripremama pred važne mečeve sa Rumunima (sutra u 19) u Baja Mareu i 7. maja (20) u Kragujevcu

Braća Nemanja i Vanja Ilić su se prvi put našla zajedno u reprezentativnom dresu:

Nema boljeg osećaja. Maštali smo o tome, nadamo se da ćemo i u budućnosti imati prilike da zajedno igramo u nacionalnom timu. Kratko smo i u Partizanu delili mesto na levom krilu, sada nam se pružila prilika da opet nešto zajedno radimo. Da, naravno, cimeri smo – raspoloženo odgovara prvotimac Metalurga Vanja Ilić.

Brat Nemanja već četiri godine sa uspehom nosi dres francuskog Tuluza i još godinu će sigurno, takođe se raduje da je Jovica Cvetković poverenje ukazao i mlađem Iliću:

Super! Srećan sam i zbog Vanje , dugo smo čekali, priželjkivali i nadali se sada uživamo od prvog dana. Vanja je već odavno zaslužio igrama da se nađe tu, već duže vreme pruža dobre partije. Znao sam da će kad tad biti sa nama – odgovara Nemanja.

Kao cimeri imate priliku i da se ispričate i nadoknadite vreme koje u toku godine ne provodite zajedno?

Upravo tako, ne viđamo se tokom godine, ali imam i priliku da ga uvedem u sve što radimo u reprezentaciji. Trojica nas je na poziciji levog krila, a na selektoru je da odluči ko će igrati.

Istog mišljenja je po tom pitanju i Vanja, selektorova je poslednja, a Vanji plus može da bude i činjenica da može da, ako zatreba da odigra i na srednjem beku:

Nije mi problem da igram šta god se od mene traži. Ako šef bude procenio da treba da igram, biću spreman – na prvu kaže Vanja.

Kakvi su Rumuni, da li ste uspeli da ih izanalizirate, nije ostalo još mnogo vremena do prve utakmice, već večeras putujete čarterom za Baja Mare.

Igraju dosta agresivnu odbranu. Imaju  i dobrog golmana, poznajem ga iz Francuske lige, Popesku i gra u San Rafaelu. Dolaskom Španca Ćavija Paskvala su promenili malo i stil, dobro ih je uklopio. To da li igramo na njihovom ili našem terenu ne morta ništa da znači, ako mi budemo igrali našu igru. Svesni smo da su imali više prilika da budu zajedno od nas, ali i nama je to motiv više da pokažemo šta znamo. Realno, trebalo bi barem jednu od te dve utakmice da dobijemo. Potrudićemo se da u obe izvučemo po nas što bolji rezultat – zaključuje Nemanja

Izvor i foto Sortski žurnal

Ostavi komentar

Translate »