Božidar Đurković siguran u uspeh rukometnih reprezentacija

Predsednik Rukometnog saveza Srbije Božidar Đurković je izjavio da je siguran u uspeh rukometnih reprezentacija Srbije, prilikom posete u Kanjiži.

Božidar Đurković je sa predsednikom opštine Kanjiža Robertom Fejstamerom, organizatorom poznatom međunarodnog turnira „Kanjiža kup” Ferencom Dukaijem, vlasnikom Hotela „Akva Panon” Miroslavom Radomanom i drugim domaćinima razgovarao o budućoj saradnji.

Sa domaćinima iz Kanjiže je razgovarano da se ovde u najskorije vreme organizuje turnir selekcija bivših jugoslovenskih republika, a prema rečima Đurkovića Kanjiža će se koristiti i za pripreme mlađih reprezentativnih selekcija Srbija.

Obaveze u ovoj godini su velike, pre svega u kvalifikacijama za prvenstvo Evrope u Hrvatskoj, koje su uveliko počele. Naša reprezentacija je imala jednu pobedu i poraz, već u maju je nastavak, očekuje nas dvomeč sa Rumunima, zatim sa Poljacima i na kraju utakmica sa Belorusijom, a nadam se da ćemo biti među dve prvoplasirane za prvenstvo Evrope. Što se tiče ženske reprezentacije, one imaju baraž mečeve u junu protiv Italije, a pošto imamo kvalitetniji sastav siguran sam da ćemo proći na Svetsko prvenstvo – konstatuje Đurković, koji potom dodaje:

Očekuje nas dosta izazova za seniorske selekcije, a uz to imamo kvalifikacije za kadetkinje i juniorke, takođe i odlazak muške kadetske selekcije na Svetsko prvenstvo.

Kragujevac po meri Orlova, u Šumadiji protiv Rumunije
Muška reprezentacija Srbije dočekaće selekciju Rumunije u Kragujevcu, u okviru četvrtog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2018. u Hrvatskoj.
Dvorana Jezero biće poprište duela koji će imati izuzetan značaj u borbi Orlova za povratak na veliku scenu posle izostanka sa Svetskog prvenstva u Francuskoj. Susret sa Rumunima zakazan je za 7. maj u 18 časova.
Tri dana ranije, u meču trećeg kola Druge grupe, Rumuni će ugostiti naše najbolje igrače u gradu Baja Mare i taj duel će početi u 20 časova.
Izvor i foto: Sportski žurnal

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: