Boža Maljković jedini kandidat za predsednika OKS

Jedini kandidat Maljković – Izborna skupština OKS trebalo bi da se održi oko 10. maja, a jedini kandidat za prvog čoveka srpskog sporta je proslavljeni košarkaški trener

Proslavljeni košarkaški trener Božidar Maljković jedini je kandidat za novog predsednika Olimpijskog komiteta Srbije (OKS), zvanično je potvrđeno od strane ove organizacije.

Posle isteka roka Izborna komisija je razmatrala ispravnost pristiglih kandidatura za organe Olimpijskog komiteta Srbije i ustanovila da je za funkciju predsednika pristigla kandidatura za Božidara Maljkovića, koga je za ovu funkciju kandidovalo ukupno 22 člana OKS-a. Izborna komisija usvojila je i zaključke kojim utvrđuje da je za 10 ččanova Izvršnog odbora pristiglo 18 ispravnih kandidatura, a za tri člana Nadzornog odbora pet kandidatura – navodi se iz OKS.

Maljkovićevu kandidaturu podržali su Atletski savez Srbije, Badminton savez Srbije, Biciklistički savez Srbije, Fudbalski savez Srbije, Golf asocijacija Srbije, Jedriličarski savez Srbije, Kajakaški savez Srbije, Košarkaški savez Srbije, Odbojkaški savez Srbije, Plivački savez Srbije, Rvački savez Srbije, Savez za sinhrono plivanje, Savez za skokove u vodu, Skijaški savez Srbije, Sportski savez Srbije, Streljački savez za leteće mete, Tekvondo asocijacija Srbije, Teniski savez Srbije, Vaterpolo savez Srbije, Veslački savez Srbije, Paraolimpijski komitet Srbije i Udruženje za medicinu sporta.

Izborna skupština OKS trebalo bi da se održi oko 10. maja.

Izvor i foto Telegraf

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: