Povratimo boks – Niš je grad sa velikom tradicijom kada su borilački sportovi u pitanju, prvenstveno boks – poručio je Nenad

Nakon prošlogodišnje uspešne saradnje u organizaciji bokserskom spektakla „Naisus boxing night” i ove godine grad daje podršku povratku boksa u Niš.

Bokserski klub Naissus, Sportski savez Niša i Balkan boksing će ove godine organizovati veče boksa na nišavskom amfiteatru u petak 30. juna. Ulaz je slobodan, a početak je zakazan za 20 sati.

  • Više od 5000 posetioca na prošlogodišnjem dogadjaju su dokaz da se Niš ponovo pozicionira u sam vrh boksa naše zemlje, a i brojni rezultati niških boksera u poslednje vreme idu u prilog tome. Ovaj događaj je značajan za afirmaciju grada i promociju sporta u našem gradu – – istakao je gradski većnik Branislav Kačar na konferenciji za mediji, inače predsednik organizacionog odbora.

Na programu će biti mečevi i u muškoj i u ženskoj konkurenciji, a sam spektakl je poseban jer se dešava na nesvakidašnjoj lokaciji za boks, pored Nišave na otvorenom.

  • Želimo da vratimo boks u Srbiju. Niš je grad sa velikom tradicijom kada su u pitanju borilački sportovi i prvenstveno boks. Tog dana će Niš imati atmosferu velike boks revije bivše Jugoslavije i to neće biti lokalna manifestacije, najbolji bokseri stižu u Niš, boriće se reprezentativci– izjavio je Nenad Borovčanin ispred Balkan boksing, promoter revije.

U glavnim borbama večeri boksovaće Filip Stanković iz Niša protiv Aleksandra Kostića iz Surdulice i Nina Stajković (Niš) protiv Marije Šveljo (Ruma).

  • Nedavno sam ponela titulu juniorske šampionke Srbije, želim da budem i u seniorskoj konkurenciji, volela bih da se nađem i na Olimpijskim igrama. Ovaj meč će biti dobar početak tog puta– izjavila je petnaestogodišnja Nina, članica BK Naissus.

Mečevi će biti puni neizvesnosti, jer se boduju na svetskim i evropskim rang listama i svi bokseri su licencirani.

  • Ovo je moj prvi meč u profesionalnom boksu, boksujem protiv finaliste prvenstva Srbije. Očekujem pobedu, znam da ću imati veliku podršku i jedinstvena prilika da se boksuje u takvu ambijentu– istakao je Filip Stanković, bokser BK Naissu kome je tek 19 godina.

Dolazak na „Naisus boxing night” su najavile već brojne legende eks-Ju boksa, interesovanje je veliko u gradu meraka, a sam događaj biće u živom prenosu na televiziji Sport klub.

Izvor i foto Novosti

Ostavi komentar

Translate »