Dušan promoviše bezbednost -Najbolji srpski automobilista Dušan Borković ovog vikenda nastavlja sezonu u Internacionalnoj TCR Seriji. Borkovića očekuju 15. i 16. trka u okviru 8. trkačkog vikenda TCR-a, a naš as učestvovao je i u akcijama koje promovišu bezbednost u saobraćaju.

Uoči nastavka sezone, Borković je bio partner akcije „When you drive, never drink“ (Kada voziš, nemoj da piješ), kako bi skrenuo pažnju javnosti na važnost odgovorne konzumacije i bezbednosti u saobraćaju.

Do kraja 2017. na fakultetima Univerziteta u Beogradu biće organizovane i radionice sa idejom predstavljanja dugoročne posvećenosti podsticanju odgovornog konzumiranja, a naš najbolji vozač biće partner u svim akcijama ove kampanje.

Ova akcija sprovodi se u pratnerstvu sa Formulom 1, a Borković će na tim predavanjima na fakultetima u Srbiji skrenuti pažnju mladima koliko je važno odgovorno se ponašati u saobraćaju i naglasiti važnost odgovornog konzumiranja.

Posle više od dva meseca pauze, Borković će na stazi Buriram na Tajlandu, pokušati da zabeleži i treću pobedu ove sezone u TCR-u.

Do kraja šampionata ostala su još tri trkačka vikenda, osnosno šest trka. Borković je sedmi u generalnom plasmanu sa 82 boda.

Prvi u plasmanu je Francuz Žan Karl Verne u Folksvagen Golfu TCR GTI sa 153 poena, i ima dva boda više od Atile Tašija iz Mađarske koji vozi Hondu Sivik.

Borković se nada da ovoga puta on i njegov klupski kolega iz Gruzijskog GE Fors tima David Kadžaja neće imati rpoblema sa kvarovima na Alfa Romeo „đulijeti“ i da će ne samo doći do bodova, već i do plasmana na podijum, makar na jednoj, od dve trke koliko će se voziti na Tajlandu.

Podsećanja radi, Borković je ove sezone zabeležio i dve, istorijske pobede za našu zemlju i naš automobilizam u Internacionalnoj TCR Seriji, i to na stazama u Bahreinu i Austriji.

Direktne prenose 15. i 16. trke svetske TCR Serije moći ćete da pratite u nedelju, 3. septembra od 10 časova i 20 minuta, samo na Drugom programu RTS-a.

Izvor  RTS

Ostavi komentar

Translate »