BORBA VEKA: Sudija prekinuo meč, Mejvederu pojas!

Borba veka završena prekidom – Devet rundi je izdržao Konor Mekgregor, ali je Flojd na kraju pokazao da je bolji u ringu. Ovo je moja poslednja borba – jasan je Amerikanac

Šou program u Las Vegasu. Borba veka i sudar Flojda Mejvedera i Konora Mekgregora pripao je američkom bokseru!

Bilo je svega i svačega u ringu, krenuo je Irac sa rukama iza leđa da provocira protivnika, mada pravih uzbuđenja nije bilo sve do sedme runde. Tada je Mekgregora počeo polakoda stiže umor. Razlika u tehnici je bila jasna, Flojd je, kao što se i očekivalo, znao kako da se brani, dok je glavna mana na drugoj strani bilo upravo to.

Spuštene ruke su ono što je na kraju koštale Konora. Početak kraja je viđen u devetoj rundi. Počela je runda udarcem Mekgregora ispod pojasa, posle kratkog objašnjavanja pravila se nastavila i tada su krenuli da sevaju krošei Mejvedera, pokušao je da ih prekine „grljenjem“ Konor i na kratko u tome i uspeo.

Već na startu 10. runde je Mejveder krenuo u sve jače napade, sevala je „desnica“, jedva se Konor držao na nogama, a sudija Robert Bird nije imao drugu opciju, morao je da prekine meč. Na kraju sportski pozdrav, lepe reči sa obe strane i tehnički nokaut za 50. trijumf za Amerikanca.

  • Bio je mnogo bolji nego što sam očekivao. Imao sam dobar plan borbe od starta do cilja. Boks je neverovatan sport i želim da se zahvalim svima koji su bili ovde i onima koji su gledali ovaj duel širom sveta – poručio je Mejveder.

Naglasio je da je ovo njegova poslednja borba u karijeri.

  • Bio je ovo moj poslednji ples. Izabrao sam savršenog partnera za to, Konore, bio si đavolski težak rival – zaključio je Flojd.

POJAS I PARE
Naravno, novac i prestiž su bili glavni ulozi u ovoj borbi. Mejveder je navodno zaradio preko 180 miliona dolara, dok će Mekgregoru pripasti više od 100 miliona američkih novčanica. Glavna nagrada je međutim bio pojas. Stigao je iz Italije, napravljen je od aligatorske kože, sadrži 3.600 dijamanata, 600 safira, 160 smaragda i oko dva kilograma zlata (24 karata)…

Izvor i foto Novosti

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: