Borba Pakjaoa i Horna „pod lupom“ WBO

Borba za WBO titulu u velter kategoriji između legendarnog Manija Pakjaoa i Australijanca Džefa Horna biće ponovo analizirana i pregledana, ali će do promene odluke doći samo ako se ustanovi da je u pitanju prevara.

Kako je saopštila WBO, kontroverzna borba u kojoj je Horn slavio jednoglasnom odlukom sudija, će ponovo biti ispitana posle velikog pritiska javnosti, ali i formalnog prigovora, koji je uložio Filipinski odbor za sport i zabavu (GAB).

„Bio bih veoma zahvalan kada bi GAB priložio dokaze da je došlo do prevare i da je prekršen zakon. Ispitivanje validnosti meča bi trebalo navijačima da pruži sigurnost i legitimnost o pobedniku borbe, čak iako nemamo tu mogućnost da preokrenemo sudijsku odluku“, rekao je predsednik WBO Francisko Valkarel.

Trojica sudija su donele odluku o pobedi Horna bodovima, dok će o ispravnosti takvog mišljenja odlučivati petočlani sudijski panel WBO.

Valkarel je međutim naglasio da su trojica sudija „pošteni i profesionalni“, kao i da veruje da su pravedno doneli odluku o trijumfu Horna.

Džef Horn je najavio da će prihvatiti revanš ukoliko to Pakjao zatraži. Filipinac ima mogućnost za tako nešto u ugovoru o borbi, pa bi do novog susreta dva borca uskoro moglo da dođe.

Izvor i foto Sportklub

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: