Bora Milutinović kaže da je Srbiju Muslin odveo na SP. Čovek je uradio fantastično svoj posao. Dovoljno sam vam rekao.

Napravili ste sjajan rezultat, imate selektora koji vas je odveo na Mundijal u Rusiju. Budite presrećni zbog toga. Neka naše igrače posluži zdravlje i pametna glava i nećete imati problema! Ovo je u utorak, sa bine na seminaru Udruženja evropskih profesionalnih trenera, poručio legendarni Bora Milutinović (73), bez ikakve dileme prva zvezda ovog trodnevnog skupa u organizaciji FIFA i naše kuće fudbala.

– Vodio sam u svojoj karijeri osam reprezentacija. Meksiko čak dva puta. Imao sam razne izazove, sretao milione ljudi. Učio me život mnogim stvarima, a ja sam od fudbala naučio najviše. A u fudbalu sam znao da primenjujem i iskustva sa šahovske table. Sačuvajte sebe, sačuvajte kralja na tabli i na terenu. Vama trenerima poručujem: u fudbalu je najvažnija samo jedna stvar, a to je sledeća akcija vašeg tima na terenu – kaže Bora Milutinović.

O fudbalu „orlova“, plasmanu na Mundijal i trenerskim kvalitetima selektora Slavoljuba Muslina, legendarni Bora je izdeklamovao:

– Kada izađeš na teren moraš da znaš ko si. Moraš da znaš gde si i ko ti je sa druge strane terena. Moraš da imaš podršku naroda i čelnika svog saveza. Znali su u Kini da me sa milion ljudi dočekaju na ulici ovacijama, ali i da mi „nameste“ u Nigeriji i da mi viču „Boro, odlazi“. Ali uvek sam znao ko sam i gde sam. I kada su mi u Meksiku, kao jednom od petorice stranaca u svojoj istoriji dali Orden astečkog orla, znao sam zbog čega sam ga zaslužio. Srbiju je Muslin odveo na Mundijal. Čovek je uradio fantastično svoj posao. Dovoljno sam vam rekao.

Pominjući neke od najvećih zvezda koje je trenirao, prisetio se Milutinović Meksikanca Uga Sančeza.

– Hteo sam da ga dovedem iz Meksika u Partizan. A on mi kaže da ne može u našu ligu jer je nizak, nema skok i ne igra tako dobro desnom nogom. Zato je otišao u Real Madrid i pokazao kakav je igrač – dodaje Milutinović.

Malo fali legendarnom Bori da ga prozovu trenerom svih srpskih trenera. Vodio je u karijeri dva puta Meksiko, Kostariku, SAD, Nigeriju, Kinu, Honduras, Jamajku i samo dve nedelje Irak. Bio je na čak pet Mundijala.

CRNO-BELA KRV

Ppriznao je Bora Milutinović koliki je partizanovac i setio se anegdote sa Mundijala u Italiji 1990. godine.

– Mojim telom teče crno-bela krv. Na Mundijalu u Italiji sam vodio Kostariku i treća garnitura dresova nam je bila crno-bela. Igrali smo u Torinu. Ceo stadion je skandirao „Juve, Juve…“ kad nas je video na terenu – seća se Bora.

Izvor i foto Novosti

Ostavi komentar

Translate »