Cedevita Olimpija Foto:Youtube printscreen: Cedevita OlimpijaCedevita Olimpija Foto:Youtube printscreen: Cedevita Olimpija

Ekipu Cedevite Olimpije ubuduće će sa klupe predvoditi iskusni crnogorski stručnjak, Zvezdan Mitrović, koji će na mestu trenera Ljubljančana zameniti Zorana Martića. Njemu je ugovor sa ljubljanskim klubom istekao na kraju takmičarske sezone 2023/24.

Tim Cedevite Olimpije će u takmičarsku sezonu 2024/25 ući sa novim trenerom. Najmanje naredne dve sezone Zmajeve će sa klupe predvoditi iskusni crnogorski stručnjak Zvezdan Mitrović, koji je poslednji put radio u turskom Galatasaraju, a pre toga, između ostalih, rukovodio Monakom, Asvelom, ekipom Budućnosti, Krivbasom i Himikom. Sa Monakom je 2021. osvojio Evrokup, a može se pohvaliti i titulama nacionalnog prvaka Francuske i Ukrajine. Sa Asvelom je osvojio titulu nacionalnog prvaka Francuske 2019. godine, a sa Krivbasom titulu nacionalnog prvaka Ukrajine 2009. godine. Inače, 2021. godine izabran je i za najboljeg trenera Evrokupa.

Od 2017. do 2019. godine bio je selektor muške reprezentacije Crne Gore, a ljubitelji košarke u Sloveniji mogli su da ga gledaju i na klupi Crne Gore na Evrobasketu 2013, gde je bio pomoćnik selektora.

„S obzirom na to da je pre nekoliko dana završena sezona 2023/24, želim da iskoristim priliku da čestitam klubu i timu na osvajanju titule prvaka države. Uvek je lepo ovako završiti sezonu. Leto se polako bliži, pa je vreme da svoje misli usmerimo ka novoj sezoni i izazovima koje ona sa sobom nosi. Sa zadovoljstvom predstavljamo novog trenera članske ekipe Cedevite Olimpije, Zvezdana Mitrovića. Njegova strast prema košarci i odnosi koje gradi sa igračima samo su dve od mnogih stvari zbog kojih smatramo da je Mitrović idealan za mesto našeg trenera. On razume šta je timu potrebno da bi se takmičio na najvišem nivou u Evropi, a ima i iskustvo osvajanja lovorika Evrokupa sa Monakom. Srećni smo što će Mitrović sesti na klupu našeg tima, ali u isto vreme sa pozitivnim entuzijazmom dočekujemo leto tokom kojeg ćemo sastaviti tim za novu sezonu“, rekao je sportski direktor Cedevite Olimpije, Čeču Mulero.

On je po najavi potpisivanja ugovora sa Zvezdanom Mitrovićem počeo da radi na novoj funkciji, na kojoj je u ljubljanskom klubu zamenio Vlada Ilievskog.

„Zadovoljan sam potpisivanjem ugovora sa Cedevitom Olimpijom, prisutan je dobar osećaj, entuzijazam i motivacija. Ujedno se vraćam u regionalnu ligu, koju sam upoznao pre 20 godina, kao pomoćni trener u Budućnosti. Moramo da sastavimo kvalitetnu ekipu, koju čine pre svega kvalitetni igrači, momci sa dobrim karakterom koji bi svojim zalaganjem, svojim stavom, a na kraju i pobedama, napravili dobar rezultat i time privukli navijače u halu. Osnovni cilj je da se publika vrati u halu, da gleda košarku i da uživa u košarci“, rekao je Zvezdan Mitrović prilikom potpisivanja ugovora sa Cedevitom Olimpijom.

„Prioritet je odabir kvalitetnih ljudi, dobrog karaktera, koje povezuje dobra hemija i na taj način se može postići dobar rezultat. Pozivam navijače da dođu i podrže nas u što većem broju. U svoje i u ime svog stručnog štaba mogu da garantujem da ćemo dati maksimum i da ćemo pokušati da vratimo Cedevitu Olimpiju na pobednički put, posebno u evropskom takmičenju. Učinićemo sve da bude zanimljivo za gledanje, a uz podršku navijača sve će sigurno biti mnogo lakše. Košarka se igra za navijače, želimo da dođu na utakmicu i uživaju u našoj igri, a da nas istovremeno ohrabre i da budemo zajedno u ovome. Garantujem dobar odnos, a uz dobru podršku i organizaciju uspećemo da ostvarimo dobre rezultate“.

Sastav stručnog štaba, koji će raditi pod vođstvom Zvezdana Mitrovića, biće otkriven narednih dana.

Sport.org.rs/Sportal/M.A/N.A

Ostavi komentar

Translate »