Bolt na sramne optužbe odgovorio rendgenom

Jusein Bolt odgovorio je na optužbe da je lažirao povredu u štafeti 4×100 na Svetskom prvenstvu objavivši rendgenski snimak povređene noge.

Legendarnom Jamajčaninu stradala je zadnja loža u trenutku kada je pokušao da uhvati pun sprint, pošto je kao poslednja promena preuzeo štafetu od kolege iz nacionalnog tima.

On se odmah srušio na stazu, da bi tek uz pomoć drugova iz reprezentacije upeo da se uputi ka svlačionici, dok su ga svi na stadionu, iako u neverici i razočaranju, ispratili ovacijama.

Nekoliko dana posle poslednje trke najbržeg čoveka u istoriji čovečanstva – u britanskim medijima pojavila se informacija da je Bolt lažirao povredu jer je uvideo da nema šanse za trijumf.

Twitter@usainbolt

Nažalost, imam pukotinu na mišiću i čeka me barem tri meseca oporavka. Inače nema običaj da objavljujem svoje medicinske nalaze u medijima, ali sam sada morao to da učinim jer sam bio tužan kada sam čuo priče i sumnje ljudi, koji su u pitanje dovodili moju povredu„, jasan je bio Bolt, pre nego što je nastavio u još ozbiljnijem tonu.

Nikada mi nije padalo napamet da varam, a posebno da obmanjujem moje navijače. Upravo iz tih načela, jedina želja bila mi je da poslednji šampionat i svoju poslednju trku istrčim upravo za njih – moje fanove. Iskoristio bih ovu priliku da im se posebno zahvalim jer su me posle svega još više podržali. Meni sledi odmor, lečenje i prelazak na novo poglavlje mog života„.

Momak iz Kingstona je na kraju obrisao tvit sa spomenutom medicinskom fotografijom.

Izvor B92

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: