Megaborba drugi deo – Megaborba koja je zadovoljila i najveće ljubitelje boksa, ali i same učesnike vrlo lako bi mogla da dobije svoj nastavak i to već ove godine

Mnogi zaljubljenici u plemenitu veštinu, ali i oni koji jednostavno vole sport slažu se u jednom – meč između Entonija Džošue i Vladimira Klička je bio zaista izuzetan. Jedan od najboljih, ako ne i najbolji (barem što se teškaša tiče) u poslednjoj deceniji.

Mladi britanski as je tek u 11. rundi uspeo da sruši 14 godina starijeg protivnika i to pošto je i on omirisao pod ringa na prepunom Vembliju. Toliko je bilo uzbudljivo da oni koji su prisustvovali tvrde da je gledalište, svih 90.000 (!) ljudi doživelo pravu ekstazu. Od slavlja do razočaranja i nazad. Pobednik i poraženi podelili su samo za tu noć oko 30 miliona funti (preko 35 miliona evra), dakle svi srećni i zadovoljni. Pa zašto onda ne bi bilo revanša?

Ma, naravno da će ga biti i to po svemu sudeći već u 2017. Govorkanja su počela, kao i „pumpanja“ preko medija. Tako je pre neki dan, menadžer Džošue, Edi Hern kao slučajno otkrio da su se njegov štićenik i stariji Kličko, Vitalij zamalo potukli nasred ringa po završetku meča.

Vladimir i Vitalij (u pozadini) Kličko

VLADIMIR I VITALIJ (U POZADINI) KLIČKO

„Na početku meča Entoni je gledao u Vitalija, ali i ovaj u njega. Delovalo je kao obično odmeravanje, koje je ipak kulmuniralo na kraju meča. Tad je Džošua prišao Vladimiru, rekao mu nekoliko lepih reči, a ond je nastavio da melje. Vitali ga je gledao, shvatio da je vreme da se prekine priča i pokušao da izvuče brata. Entoni je loše reagovao i opasovao Vitalija i tada je umalo nastao haos. Srećom, sprečen je. Naučio je Entoni iz ovakkvog meča štošta, tako da takve greške neće ponavljati „, tvrdi Hern.

Dakle, narednih sedmica očekujte nadovezivanje na ovo svedočenje i lagano podgrevanje atmosfere. Kad marketinški magovi izračunaju da je sve spremno za uzimanje love, najaviće i spektakl. Živi bili, pa videli.

(foto: Action Images)

Izvor Mozzartsport

Ostavi komentar

Translate »