Bogdan Obradović: „Smena Zimonjića i izbor Troickog je dobar potez!“

Bogdan Obradović, čovek koji je kao selektor predvodio Srbiju do „salatare“ 2010. godine, tvrdi da je smena Nenada Zimonjića i dolazak Viktora Troickog na selektorsku funkciju Dejvis kup reprezentacije Srbije dobar potez.

Zimonjić je bio prilično ljut i tužan nakon što je dobio „nož u leđa“ od srpskih tenisera, a sada je svoje mišljenje o tome izneo popularni Boća.

– Svlačionica je rekla „Viktor“ i to mora da se poštuje. Mislim da promena uopšte nije loša i ja maksimalno podržavam igrače. Mislim da je Nenad Zimonjić odreagovao previše emotivno, a za tim nema potrebe. Niko se nije rodio u selektorskoj fotelji, smene su sasvim normalna stvar – rekao je Obradović.

Nekadašnji Selektor „orlova“ veruje da je Troicki dobar izbor.

– On je uvek sa strane imao odlične savete i komentare na račun igara svojih drugova. Uostalom, ima dosta iskustva, Viktor Troicki živi tenis, poznaje taj sport. Vrlo je bitno da vrhunski igrači, kakav je Viktor bio, ostaju u tenisu i nakon što odluče da se povuku sa tura. Troicki će i dalje igrati, ali dobro je što polako razmišlja i šta će nakon toga.

Zatim se vratio na Zimonjića, za kog se nada da će ostati u Teniskom savezu Srbije.

– Nama su ljudi kao što je Nenad potrebni. On je izuzetno stručan, ima znanja i greota bi bilo da takvog čoveka nemamo u Savezu. Ono što ja lično zameram Savezu je što se ne ponašaju kako treba prema onima koji su obeležili jednu eru srpskog tenisa. Moraju da zadrže Zimonjića na bilo kojoj funkciji – dodao je bivši selektor.

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: