Bogdan Obradović o Bekerovom odlasku: Važno je da Vajda ostane

Ne znam zašto je potrebna ta istočnjačka kultura. Ne kažem da li je to dobro ili loše, samo kažem da na mene nema uticaja. Đoković nije bio teniski vaspitavan na taj način, ali ako on smatra da ga to opušta, onda je tako

Bogdan Obradović, selektor Srbije u Dejvis kupu, odlično zna situaciju u Novakovomstručnom štabu. Dan posle razlaza Đokovića i Bekera, kaže.

  • Po meni, najvažnije bi bilo kada bi Vajda ostao. Ne znam kakvi su Marijanovi planovi, ali se nadam da će nastaviti da radi sa Novakom. Tako sam i čuo. Da sve bude kao nekada. Povratak korenima. Vajda, Điđi i Miljan, teniski trener, kondicioni trener i fizioterapeut. Tako bi bilo najbolje.

Kako će se odraziti Bekerov odlazak na Đokovićeve rezultate?

  • Mislim da neće biti negativnih posledica. Bez obzira na veliki učinak Bekera i činjenicu da su imali uzlaznu putanju skoro sve vreme saradnje. I sam Boris je rekao da Đoković više nema šta da nauči. Važnija će biti atmosfera u timu. Šta je rečeno ili nije sa Bekerom, u to ne bih ulazio, to je do njih.

Da li Nole sada treba da angažuje novog trenera umesto Borisa?

  • Videćemo, ali čak i ako neko zameni Borisa, neće biti novih stvari. Sada je najvažnije kako se izboriti sa Endijem Marijem. Ko zna kako bi se i Beker snašao da su nastavili da rade zajedno.

Kakva će biti uloga Pepea Imasa, čiji je akcenat rada na meditaciji i holističkom pristupu?

  • Ne znam zašto je potrebna ta istočnjačka kultura. Ne kažem da li je to dobro ili loše, samo kažem da na mene nema uticaja. Đoković nije bio teniski vaspitavan na taj način, ali ako on smatra da ga to opušta, onda je tako. Ono što je bitno je da ima nekoga sa kime će raditi na tenisu, kako bi napao Marija da vrati broj 1. Zaista ne vidim kakve veze sa tenisom imaju ljubav i mir, ne vidim da je to bitno za prvo mesto na svetu. Ali ako Novak tako smatra, onda može da proširi stručni štab oko sebe, ali voleo bih da to bude teniski tim.

Šta treba da uradi da bi ponovo bio prvi na svetu?

  • NJemu je za pobede protiv Marija potreban tenis. Bio sam sa njim na Olimpijadi i znam koliko je tenis važan. Čini mi se da je izašao iz teniskog okvira a to nije dobro. Harmonija u njegovom braku i životu postoji, i dalje je zaljubljen u svoju suprugu, obožava svog sina i zaista ne vidim zašto je potrebno toliko insistirati na vanteniskim elementima, kao što su ljubav i mir i slično. Naravno, sve ovo govorim iz mog ugla, Novak najbolje zna šta je njemu potrebno. Ali jedno sam siguran, njegovo rešenje za broj 1 je samo tenis

Izvor i foto

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: