Bjeković objasnio zašto je odustao od kandidature za predsednika FSS-a

Zamenik predsednika Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Nenad Bjeković rekao je danas da je odustao od kandidature za predsednika te organizacije pošto reprezentacija zaslužuje mir i jedinstvo uoči Svetskog prvenstva u Kataru.

Bjeković je od odlaska Slaviše Kokeze u februaru prošle godine bio na funkciji zamenika predsednika FSS i trebalo je da bude jedini kandidat za predsednika na sednici Skupštine u ponedeljak, ali je ona odložena zbog nedostatka kvoruma.

Fudbalski klub Crvena zvezda i njeni navijači usprotivili su se Bejkovićevom izboru za predsednika, uz poruku u saopštenju kluba: „Hteli ste nemir, imaćete nemir”.

U Sportskom centru u Staroj Pazovi danas je održana prva konstitutivna sednica Skupštine FSS za mandatni period od 2022. do 2026. godine, na kojoj je Bjeković povukao kandidaturu.

On je rekao da mu je bilo zadovoljstvo što je predvodio Savez kao potpredsednik i da je posebno ponosan na saradnju sa selektorom Draganom Stojkovićem, za koga je rekao da je „legenda domaćeg fudbala koja je za kratko vreme preporodila reprezentaciju i vratila je u vrh evropskog i svetskog fudbala”.

„Želim da obavestim javnost da sam doneo odluku da odustanem od kandidature za predsednika Fudbalskog saveza Srbije. Mislim da je to najbolje rešenje, pre svega zbog jedinstva koje je u ovom trenutku, tri nedelje pre početka Mundijala, neophodno celoj fudbalskoj Srbiji”, rekao je Bjeković, navodi se na sajtu FSS.

„Ceo život sam u fudbalu i nikada mi lični interesi nisu bili ispred kolektivnih. Zato i ovoga puta želim da selektoru Stojkoviću i njegovim momcima obezbedim što bolji ambijent pred Svetsko prvenstvo u Kataru. Hvala svima na poverenju i uspešnoj saradnji”, dodao je on.

Nova izborna skupština trebalo bi da se održi početkom naredne godine.

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: