Bivši najbolji igrač SVETA vratio se u srpski rukomet!

Dragan Škrbić izabran je za potpredsednika Rukometnog saveza Srbije

Rukometni savez Srbije dobio je novog predsednika i Upravni odbor. Glasovima 47 delegata (45 za i dva uzdržana) na Vanrednoj Skupštini Rukometnog saveza Srbije za prvog čoveka srpskog rukometa izabran je Božidar Đurković. Dosadašni generalni sekretar RSS, na predlog Rukometnog saveza Beograda, dobio je neophodnu većinu i vodiće srpsku rukometnu organizaciju u narednom mandatu.

On je izabrao i Upravni odbor čiji spisak se nalazi dalje u tekstu a zanimljivo je da je član UO i Dragan Škrbić nekadašnji najbolji igrač sveta 2001. godine. Škrbić je završio rukometnu karijeru, ali nije bio u rukometu

  • Jako sam srećan što sam izabran. Želim da imam podršku i ubuduće. Da napravimo jedinstvo na dobrobit svih nas. Što se tiče izbora članova Upravnog odbora rukovodio sam se regionalnim i biznis principima. Opredelio sam se za manji broj od 19, koliko će UO imati, jer želim da sačuvam neko mesto u nadi da će doći do normalizacije odnosa sa ljudima iz Vojvodine i Kosova i Metohije. Nadam se da ćemo tako popuniti UO kako bi mogli da radimo u najboljem mogućem formatu i na najbolji mogući način, a da sve to verifikujemo na narednoj Skupštini.

Za potpredsednike UO RSS izabrani su predsednik Auto Moto Saveza Srbije i prvi čovek RK Crvena zvezda, Mirko Butulija i legendarni srpski reprezentativac, najbolji igrač planete u 2001. godini Dragan Škrbić.

Članovi UO su postali:
Mirko Butulija, predsednik RK Crvena zvezda i predsednik AMSS
Dragan Škrbić, najbolji igrač sveta 2001. godine
Dr. Saša Marković, predsednik Zajednice trenera
Nenad Nikolić, ispred zajednice sudija – međunarodni sudija
Dragoslav Pavlović, Niš
Branko Kokir, reprezentativac – osvajač svetske bronze
Dejan Stojčić, Požega
Dejan Stanojević, ispred Merkur
Mirko Rajić, direktor marketinga Enmona
Miki Zlatković, Direktor direkcije za izgradnju Bele Palanke
Milena Delić, RSB
Božidar Đurković
Vojislav Andrić, zadužen za praćenje strategije razvoja RSS

Vršilac dužnosti generalnog sekretara Rukometnog saveza Srbije biće Aleksandar Petrović do pronalaženja adekvatnog rešenja.

  • Opredelio sam se da gen-sek u V.D formatu bude Aleksandar Petrović dok se u narednih mesec, mesec i po dana ne iskristališe kandidat za mesto koje je jako važno. Generalni sekretar operaciono vodi čitav Savez. Petrović je diplomirani ekonomista, dugo u Savezu, poslednjih godina izvršni sekretar i moj saradnik. Poznaje zakone, sa stručnom službom radi sve poslove i može da odgovori zadacima dok se ne donese konačna odluka. Dolazili su do mene razni predlozi, ali neki su opterećeni nedostatkom adekvatnog obrazovanja i radnog iskustva.

Prva sednica UO biće u sredu u 14 časova.

Izvor i foto

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: