Bivši as vodi Olimpijakos

Slobodan Boškan, nekadašnji reprezentativac naše zemlje pronašao je klupski angažman. Aktuelni selektor Crne Gore u narednih godinu dana sedece na klupi Olimpijakosa.

„Bilo je nekih problema sa Italijanom Flavijom Gulinelijem, pa su krenuli u potragu za novim trenerom. Kontaktirali su me, rekli da imaju nekoliko strucnjaka u opticaju i na kraju smo postigli dogovor“, objasnio je za „Sportski žurnal“ Boškan kako je došlo do saradnje.

Boškan je svestan da ga ne ocekuje nimalo lak zadatak u klubu, u kojem je zapoceo svoju uspešnu inostranu karijeru, 1999. godine.

„U Olimpijakosu sam proveo prvu godinu u inostranstvu i imao sam srecu da je Zoran Gajic tada bio trener. Osvojena je i titula! Ambicije su uvek najviše. Želja celnika kluba je da vrate duplu krunu i da doguraju što dalje u CEV kupu. Znam da ce i jedno i drugo i trece biti jako teško“, naveo je bivši srpski odbojkaški as.

Boškan (41) je sa selekcijom Jugoslavije 2000. godine osvojio zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Sidneju, a u niski reprezentativnih trofeja ima i najsjajnije odlicje sa Evropskog prvenstva 2001. godine, srebro sa Svetskog prvenstva 1998, dve bronze sa kontinentalnog takmicenja, kao i bronzanu i dve srebrne medalje osvojene u Svetskoj ligi.

Izvor i foto

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: