Na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj ne postoje samo heroji na terenu, nego i na ulici: dvojica danskih navijača oživela su mladog Nemca u ponedeljak uveče u Minhenu i spasli mu život!

U ponedeljak uveče oko 22 sata, mladić po imenu Jonas pao je na ulici u Minhenu, a dvojica danskih navijača brzo su mu pritekli u pomoć.

  • Moj prijatelj i ja smo veoma pogođeni. Razgovarali smo sa najbližima… Večerašnji meč protiv Srbije se nekako čini nevažnim. U stvari, samo želimo da budemo kod kuće, a Jonas dobro – izjavio je za danski BT.dk Kent Hojgard Jansen, jedan od Danaca i nastavlja:

  • Došli smo do jedne raskrsnice i vidili levo od nas mladića preko kojeg je bio bicikl. Kažem: “Izgleda čudno, idemo tamo”.

Danski navijač je mladića koga je zatekao na ulici opisao kao “hladnog i plavog“.

  • Instinktivno sam počeo da ga udaram po srcu i nakon nekoliko udaraca naterao sam prijatelja da mu da veštačko disanje i udahne mu vazduh. Pluća su mu se punila vazduhom kao prazni baloni. Ponovo ga udaram i dajem CPR, moj prijatelj veštačko disanje, ja masažu srca… Odjednom osetili smo da malo diše – priča hrabri Kent.

On znao nekoliko reči na nemačkom pa su zaustavili jednu ženu koja je pozvala hitnu pomoć.

  • Uspeli smo da ostvarimo komunikaciju sa Jonasom, bio je veoma zbunjen i nije imao pojma šta se desilo. Ubrzo su došla hitna pomoć i policija. Objašnjavam im da je Jonas bio mrtav kada smo ga našli. Suze su same krenule…

Posle svega, dva hrabra Danca nisu mnogo spavali, stupili su u kontakt sa svojim suprugama i porodicama i sve što žele da znaju da li je Jonas dobro. Do fudbala im više nije.

BT je pokušao da dođe do informacija o Jonasovom stanju, ali su dobili odgovor da je “istraga još u toku”.

Sport.org.rs/Sportal/M.A/N.A

Ostavi komentar

Translate »