BESPLATNO NA SPEKTAKL Tekvondo klub Galeb domaćin jednog od najjačih turnira u Evropi

Petnaesti „Galeb beogradski trofej – Serbia Open 2016“, tekvondo turnir G1 kategorije, jedan od najjačih u ovom delu Evrope, održaće se ovog vikenda, 29. i 30. oktobra u Hali Pionir.

Duga tradicija ovog turnira i veliki broj prijavljenih takmičara (preko hiljadu njih iz 45 zemalja) pokazuje da je tekvondo sve popularniji u našoj zemlji. Činjenica je da su tome doprinele i dve olimpijske medalje, Milice Mandić u Londonu, i Tijane Bogdanović u Riju ove godine.

„Imamo preko hiljadu učesnika iz 45 država sveta, prvi put nam dolaze takmičari iz nekoloko zemalja iz kojih do sada nisu dolazili. Takođe, prijavio se rekordan broj sudija koji su bilo na Olimpijskim igrama. Čast nam je da istaknemo da će predsednik ETU, Sakis Pragalos biti gost turnira u Beograda nekoliko dana. Nadam se da će sve proteći kako treba i da će ovo biti još jedna dobra preporuka za jedno Evropsko seniorsko prvenstvo koje bih voleo da organizujemo u Beogradu 2020. godine“, ističe Dragan Jović, direktor turnira.

Na ovom turniru nastupiće neki od najboljih boraca sveta. I ne čudi, jer i ovaj turnir donosi određen broj bodova za svetsku i olimpijsku listu.

U subotu će se održati takmičenje za kadete i neke juniorske kategorije. U nedelju na borilišta izlaze seniori, i preostale juniorske kategorije. Četvrtfinala i polufinala su od 16 sati, a finala počinju oko 18 časova.

„Nadamo se da ćete biti u mogućnosti da nas posetite i uživate u spektaklu koji će prirediti vrhunski borci iz celog sveta. Ulaz je besplatan“, saopštili su organizatori.

(TK Galeb)

Izvor i foto

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: