Više od sto devojčica iz Pokreta za žensku košarku Marina Maljković obavilo je besplatan lekarski pregled u republičkom Zavodu za sport i medicinu sporta.

Tom prilikom, prijatelj Pokreta Telekom Srbije poklonio je sto košarkaških lopti devojčicama koje najredovnije dolaze na besplatne košarkaške treninge.

„Pregledi su veoma bitan segment u razvoju svake devojčice i zato želimo da stvorimo svest kod naših košarkašica i njihovih roditelja da moraju da redovno idu na lekarske kontrole. Ovom prilikom želim da se zahvalim Zavodu za sport i medicinu sporta, što nam je izašao u susret i omogućio da se besplatno pregleda više od sto naših malih košarkašica, kao i Telekomu Srbije koji je poklonivši košarkaške lopte nagradio devojčice koje najredovnije dolaze na naše besplatne treninge“, poručila je iz Istanbula Marina Maljković, koja je najavila nova druženja i promocije Pokreta za žensku košarku tokom novembra.

Pokret za žensku košarku Marina Maljković početkom 2016. godine počeo je da sprovodi program besplatnih škola košarke za devojčice osnovnoškolskog uzrasta.

Treninzi se trenutno odvijaju na pet lokacija u Beogradu (OŠ „Mihailo Petrović Alas“ i „Kralj Petar I“, SC „Milan Gale Muškatirović“ i „Vizura Sport“ i SROC „Vračar“) i Požarevcu, a uskoro će besplatne škole košarke krenuti da se sprovode na dodatne četiri lokacije u Beogradu.

Izvor i foto

Ostavi komentar

Translate »