Beograd domaćin EP u tekvondou 2020. godine?

Beograd bi mogao da bude domaćin EP u tekvondou 2020. godine. Juče je u Atini održan zvanični sastanak predstavnika Tekvondo asocijacije Srbije (TAS) i predsednika Evropske tekvondo unije (ETU) Sakisa Pragalosa.

Tema je bila EP koje bi trebalo da se organizuje u srpskoj prestonici. Na sastanku su bili predsednik TAS Dejan Burčul, sportski direktor i predsednik trenerske komisije ETU Dragan Jović kao i potpredsednik TAS Siniša Jović.

Osim organizacije pomenutog takmičenja Pragalos je sa Jovićem razmatrao i koje sve poslove bi trenerska komisija ETU trebalo da obavlja.

-Drago mi je da je srpska delegacija obišla našu kancelariju u Atini. Imali smo korisne razgovore u vezi sa brojnim temama ali svakako je najznačajnija organizacija Evropskog prvenstva 2020. godine u Beogradu. Tekvondo asocijacija Srbije, na čelu sa predsednikom Dejanom Burčulom, informisala me je o želji da organizuju Evropsko prvenstvo i da imaju podršku države za to takmičenje. Kancelarija ETU je upoznala delegaciju sa obavezama koje domaćin mora da ispuni. Veoma mi je drago da se tekvondo u Srbiji razvija i da je sada već jedan od najuspešnijih sportova – istakao je Pragalos.

Dejan Burčul je uveren da će TAS dati sve od sebe da se izbori za organizaciju seniorskog EP 2020.godine u Beogradu.

-Imamo iskustva u organizaciji velikih turnira, I ne sumnjam da ćemo ispoštovati sve neophodne procese i procedure. Cilj nam je da prvi put organizujemo ovaj nivo turnira u našoj zemlji, gde bi u Beograd došla zaista evropska elita tekvondoa. Želimo da se naše devojke I momci bore na svom terenu, kod kuće, pred svojom publikom, a isto tako I da omogućimo brojnoj publici da iz prvih redova navija za naše šampione I možda to motiviše nekog novog klinca da počne da trenira tekvondo – poručio je Burčul.

Izvor i foto Novosti

 

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: