Beker: Ne želim da pričam o Imasu, Agasi je odličan izbor

Odličan izbor Novaka – Bivši trener Novaka Đokovića Boris Beker veruje da će saradnja srpskog tenisera i Andre Agasija doneti pozitivne rezultate.

“Nije me iznenadila Novakova odluka. Bio sam u kontaktu sa njim i sa njegovim timom i slažem se sa tim. Mislim da je Agasi odličan izbor. Oni su idealan par. Agasijev karakter i činjenica da je uključen u rad Fondacije Novaka Đoković, mislim da je to veoma važno“, rekao je Beker za „Gardijan“.

Srpski teniser nedavno je otpustio ceo stručni stab na čelu sa ternerom Marjanom Vajdom, a tokom turnira u Rimu, gde je poražen u finalu, i prethodnog u Madridu, uz njega je bio brat Marko, kao i Pepe Imas, kojeg Beker nije želeo da komentariše.

„Dugo znam Novaka. Mislim da nije uredu da ja koji sam bio u Novakovom timu govorim o Imasu. Srećan sam što je Andre tu. Ostalo je Novakova odluka.“

Legendarni američki teniser Andre Agasi i srpski teniser Novak Đoković dogovorili su saradnju pre nekoliko dana koja će zvanicno početi od Rolan Garosa.

Osvajač osam Gren slem titula, među kojima je i Rolan Garos 1999. godine, pokušaće da pomogne drugom reketu sveta da odbrani titulu u Parizu, a potom da se i vrati na vrh ATP liste.

“Žao mi je zato što nisu krenuli saradnju od Monte Karla jer bi imali više vremena da se naviknu jedan na drugog. Mnogo toga zavisi od naredne sedmice, ali poznajem Agasija. Mislim da će oni biti dobitna kombinacija. Želim im puno sreće i nadam se da će njihova saradnja biti uspešna“, dodao je Nemac.

Beker kaže da šansa koju dobijete da postanete Novakov trener nije lako odbiti.

„Odluka da li ćete pristupiti nečijem timu zavisi i od toga ko vas zove. Novak Đoković nije bilo ko, on je jedan od najboljih svih vremena. Bio sam u sličnoj situaciji prije četiri godine. Zove vas, želite da prihvatite, da se nađete s njim i pričate o tenisu…“

Getty Images
Getty Images

Najbolji srpski teniser bio je na pragu da osvoji tutulu u Rimu, ali je u finalu poražen od Aleksandra Zvereva. Njegov bivši trener ističe da se u Novakovoj igri ponovo vidi želja i glad za pobedom.

„Igrači imaju emocije, prolaze kroz uspome i padove i na kraju se vraćaju. Samo što kod Novaka taj period vraćanja traje malo duže. Kada ste toliko dugo uspešni, postoje neke godine koje su manje dobre. Ne može svaka da bude uspešna. To kroz šta Novak prolazi se zove zrelost. Bori se sa sobom. Ono što nikada neće da se promeni je činjenica da voli da se takmiči i da pobeđuje“.

Upitan da li će Novak, koji brani titulu, biti najveća prepreka Rafaelu Nadalu na putu ka desetom trofeju na Rolan Garosu, Beker je bio jasan.

„Video sam obrise starog Novaka u Rimu, naročito u polufinalu i finalu. Ali u ovom momentu dajem prednost Rafi.

Drugi Gren slem u sezoni počinje 28. maja i traje do 11. juna.

Izvor i foto B92

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: