Beker: Đoković posle Rolan Garosa nije dovoljno trenirao

LONDON – Legendarni nemački teniser Boris Beker, sada već bivši trener Novaka Đokovića, izjavio je da srpski as nakon osvajanja dugo čekanog Rolan Garosa i kompletiranja „gren slema“nije dovoljno trenirao, ali da je uveren da u 2017. godini može da se vrati na prvo mesto ATP liste.

„Poslednjih šest meseci bili su veoma izazovni, na više nivoa, ali ruke su nam bile pomalo vezane jer nismo mogli da radimo ono što smo želeli. Novak zna da nije proveo dovoljno vremena na treninzima, uspesi kao njegovi se ne ostvaruju pritiskom na dugme ili samo pojavljivanjem na terenu“, rekao je Beker za Skaj sport.

Beker nije hteo da ulazi u spekulacije o Đokovićevim privatnim problemima.

„Ne znam za to, znam da je srećno oženjen, ima predivnog sina. Ali profesija tenisera je jedna od najsebičnijih u sportu, supruga i porodica moraju da budu u drugom planu, ali to ne može zauvek. Mislim da tu nije bilo problema. Upoznao sam mu suprugu, ona je divna žena koja ga mnogo podržava, ali ne provode dovoljno vremena zajedno. Raszumem to jer sam i ja imao isti problem pre 20 godina“.

Nemac kaže da je razlaz sa Đokovićem posle tri godine i osvojenih šest gren slem trofeja zajednički stav.

„Bila je ovo neverovatna vožnja, ali naravno bilo je i nekoliko poraza koje bih želeo da zaboravim, ali da nam je neko pre tri godine rekao da ćemo ostvariti ovo što jesmo, odmah bih potpisao. Znam da je Novaka povredio gubitak prvog mesta od Mareja, isto kao i poraz u finalu US opena od Vavrinke, ali to je možda i dobro, da shvati da mora da radi, još vise i siguran sam da može da vrati pozicju broj 1. Biću njegov najveći navijac sledeće godine“, zaključio ej Beker.

AP Photo/Mark Baker, File

Izvor

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: