Basketaši Srbije dominiraju prvog dana Svetskog kupa

Srpski basketaši dominiraju – Basketaška reprezentacija Srbije odlično je startovala na Svetskom kupu, na kom brani titulu prvaka sveta.

Dušan Domović Bulut, Marko Savić, Marko Ždero i Dejan Majstorović pobedili su prvo Egipat sa 17:15, a zatim i Rusiju sa 20:17, a za dva dana će igrati protiv Portorika i Andore u borbi za nokaut fazu.

Nije sve počelo idealno, bilo je očigledno da je Bulut došao pod povredom protiv borbenih Egipćana, dugo je bilo 2:2, pa je posle 6:2 Egipat uspeo da se vrati u egal i preokrene, ali je Majstorović košgeterski izneo meč do pobede.

U drugom duelu protiv Rusa, Bulut je bio na prepoznatljivijem nivou, u nekoliko momenata je bravurama izludeo rivale, a nije ekipu skupo koštao ni pad posle vođstva od 19:11, iako se malo srljalo u želji da se meč okonča dvojkom pre isteka vremena meča.

Biće zanimljivo jer sledi ukrštanje sa grupom D, u kojoj je Holandija prva sa dve pobede posle prvog dana, a selekcija SAD druga. Holanđani su pobedili Amerikance sa čak 19:12, a Koreja je pala sa 22:6. Amerikanci su preslišali Indoneziju sa 21:8.

Ukoliko Srbija bude prva, a Amerikanci drugi, biće reprize finala poslednjeg Svetskog prvenstva već na startu nokaut faze.

Pre toga, 19. juna od 19.10 se igra protiv Andore, Portoriko je rival od 21.30. Četvrtfinale, polufinale i finale je na programu 21. juna.

Izvor i foto Telegraf

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: