Australijski biciklista dobio rusko državljanstvo

Predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao je dozvolu Australijancu Šejnu Perkinsu koji je time dobio rusko državljanstvo, pa će se Perkins takmičiti za Rusiju.

Osvajač bronzane olimpijske medalje iz Londona 2012. godine odlučio je da promeni državljanstvo pošto nije ušao u australijsku reprezentaciju za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru prošlog leta, a želi da učestvuje na Igrama u Tokiju 2020. godine.

Perkins (30) je na društvenim mrežama postavio svoju fotografiju kako sedi na biciklu obučen u boje zastave Rusije.

„Trenutno sam najuzbuđeniji čovek na svetu. Mogu da ostvarim svoje snove“, naveo je Perkins, koji je u Londonu osvojio olimpijsku bronzu u sprintu, ali nije bio član biciklističke reprezentacije Australije od 2015. godine.

On je prošlog novembra obavestio australijski savez da namerava da promeni državljanstvo, a Savez je saopštio da ga neće sprečavati da se takmiči za Rusiju.

Perkins je dobar prijatelj sa svetskim biciklističkim šampionom u sprintu Rusom Denisom Dmitrijevim, koji je osvojio bronzu u sprintu u Riju.

U saopštenju iz Kremlja navodi se da je predsednik Vladimir Putin potpisao dozvolu za dodelu državljanstva Šejnu Perkinsu.

Izvor RTS

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: