Uskoro ka novim podvizima – Naš najbolji bacač kugle Asmir Kolašinac, operisan je neposredno posle Evropskog atletskog prvenstva u dvorani koje je održano od 3. do 5.marta u Kombank Areni. Uprkos savetima lekara da ne takmiči na EP on je odlučio da ne razočara beogradsku publiku i da se ipak pojavi. Nažalost bol u nozi ga je sprečio da dodje do finale i borbe za njegovo četvrto evropsko odličje.

“Za sada sve ide kako treba. Proslo je skoro 2 meseca od operacije tako da se nadam da ću uskoro  moći da pojačam tempo. Ja sam već nakon dve nedelje krenuo sa laganim trčanjem i laganim oporavkom. Taj oporavak trajaće bar još mesec dana i do tad ne smem da pojačam tempo treninga, dok rana dobro ne zaraste”, kaže Kolašinac, nakon posete lekara.

Svetsko prvenstvo u Londonu koje se održava početkom avgusta je sve bliže, a njegovi konkurenti već sada bacaju kuglu preko 21.50 metara: “Ja se iskreno nadam da ću uspeti da se spremim za Svetsko prvenstvo i daću svoj maksimum da u tome uspem, ali pre svega moram biti oprezan. Pre jula neću moći da takmičim, tako da prvi deo sezone preskačem. Najbolji bacači sveta već sad bacaju velike daljine, vreme je da ih stignem”.

Izvor i foto ASS

Ostavi komentar

Translate »