Terazije će u nedelju biti mesto za promciju beogradskog biciklističkog i atletskog sporta

U Skupštini grada Beograda održana je konferencija za medije povodom organizacije 65. Ulične trke grada Beograda u atletici i 59. Trke oslobođenja Beograda u biciklizmu, u organizaciji Atletskog saveza Beograda i Biciklističkog saveza Beograda.

Konferenciji su prisustvovali pomoćnik gradskog sekretrara za sport Vladamir Pajić, predsednik BSB Ivan Stević, generalni sekretar ASB Nikola Penić i Jovana Stevčević, unuka Živka Stevčevića čije ime nosi seniorska trka u atletici.

– Drago mi je da će Terazije u nedelju biti mesto za promciju beogradskog biciklističkog i atletskog sporta. Sekretarijat za sport i omladinu pruža maksimalnu podršku savezima koji organizuju ovako kvalitetne manifestacije. Želim svima puno sreće u organizaciji pomenutih sportskih događaja – rekao je Vladimir Pajić.

– Zadovoljstvo da najavim povratak biciklizma na velika vrata tradicionalnomTrkom Oslobođenja grada Beogradakoja će se posle deset godina vratiti n acentralne gradske ulice.Iako promenjenom trasom start i cilj biće na Terazijama ispred hotela Moskva, sa početkom u 15.00 časova kada će startovati najmlađi, tj. predškolska i školska deca kao uvertira za starije kategorije. Centralni događaj biće seniorska trka od dvadeset krugova(1,5km).

  • Drago mi je što smo ove godine započeli saradnju sa našim kolegama iz Atletskog saveza Beograda na realizaciji ovog projekta, kao i što su Sekretarijat za sport i omladinu grada Beograda i Ministarstvo za sport u omladinu vlade RS prepoznali značaj ovih manifestacija i podržali ih. Pozivam sve ljubitelje sporta da u nedelju dođu u centar Beograda i uživaju u ovom lepom sportskom događaju.

  • Atletski savez Beograda ponosan je na 65. izdanje najstarije atletske manifestacije u Beogradu, kao i na broj do sada prijavljenih atletičara među kojima izdvajamo imena Olivere Jevtić, Amele Terzić, Elzana Bibić i Barnabaš Bena.Seniorska trka nosiće ime “memorijal Živko Stevčević” i za nju je nagradni fond obezbedila porodica Stevčević. Veliku zahvalnost na podršci dugujemo kompaniji Sport time, Livnici Jeremić, kao i Sekretarijatu za sport i omladinu grada Beograda na čelu sa sekretarom Slavkom Gakom. Ovom prilikom pozivamo sve ljubitelje sporta da u nedelju dođu na terazije i podrže naše najkvalitetnije atletičare i bicikliste – rekao je Nikola Penić.

– U ime porodice Stevčević zahvaljujem se na organizaciji memorijalne trke mom dedi i nadam se da će ova manifestacija još dugo živeti – rekla je Jovana Stevčević.

(Telegraf.rs)

Izvor i foto

Ostavi komentar

Translate »