Atanasijević veruje da će odbojkaši blistati u Kuritibi: Svi žele na naš tron

Veruje u dobru igru – Ovo je mini SP i biće sigurno preteško. Opet, veoma sam srećan i pozitivan što smo izborili šansu da se odmerimo sa najboljim selekcijama na svetu – kaže srpski bombarder

BRAZIL je srećan našim odbojkašima. Prvu medalju, bronzanu u Svetskoj ligi osvojili su 2002. u Belo Horizonteu. U Riju 2008. i 2015. bili su srebrni i nadaju se da će taj niz da nastave i u Kuritibi, gde od 4. do 8. jula na F6 brane zlato iz Krakova. Srbi su prvog dana slobodni, 5. igraju sa SAD, a 6. sa Francuskom. U drugoj grupi su Brazil, Rusija i Kanada, a prve dve ekipe plasiraće se u polufinale.

  • Imamo lepe uspomene i nadamo se da možemo da napravimo dobar rezultat. Imamo jako dobru grupu, imamo šanse da se borimo za visok plasman i ubeđen sam da je pripremni period prošao onako kako je zamislio selektor Nikola Grbić, tako da nam ostaje samo da to pokažemo na terenu. Imamo super ekipu – ističe Aleksandar Atanasijević.

“Orlove” jedino brine kako će se privići na fudbalski stadion, na kojem se očekuje 30.000 gledalaca.

  • Imamo iskustvo, ali mnogo je lakše igrati u dvorani. Poteškoće nećemo imati samo mi, već i druge ekipe, tako da moramo da se naviknemo. Dobra je stvar što ne igramo prvog dana, tako da ćemo imati dan više da se adaptiramo. Najvažnije je da idemo utakmicu po utakmicu. Ovo je mini SP i biće sigurno preteško. Opet, veoma sam srećan i pozitivan što smo izborili šansu da se odmerimo sa najboljim selekcijama na svetu.

Atanasijević smatra da nisu favoriti, iako brane titulu:

  • Sigurno je da svi žele da nas skinu sa trona. Po meni Brazil je favorit, jer je domaćin i prošle godine osvojio Olimpijske igre. Mi smo tu da pokušamo da ih iznenadimo. Najvažnije je da u duelima sa SAD i Francuskom izborimo polufinale, a posle ćemo videti dokle ćemo dogurati.

Sjajni korektor je prošle godine zbog povrede propustio finalni turnir, a ove je od selektora Grbića dobio dve nedelje da se odmori.

  • Svaka godina je na neki način malo drugačija. Motiv uvek postoji i velika je čast biti deo reprezentacije. Siguran sam da možemo da napravimo dobar rezultat i ništa nam ne nedostaje da ponovimo prošlogodišnji rezultat – podvlači Atanasijević.

Srpski bombarder smatra da je snaga naše selekcije i u dugačkoj klupi:

  • Selektor Nikola Grbić je u pravu kada kaže da je drugima teško da spremaju utakmicu protiv nas, jer ne znaju u kom sastavu počinjemo. Mi smo srećni zbog toga, i fizički i psihički smo spremni uvek da pružimo maksimum. Ima nas 14 koji u svakom trenutku možemo da odigramo odlično. To je naša snaga.

LAKŠE UZ LUBURIĆA

DO prošle godine Atanasijević je sam vukao ekipu. Lane se iskazao Dražen Luburić, tako da Grbić sada ima dvojicu izvanrednih korektora.

  • Na psihološkom planu mnogo je lakše kada znaš da imaš nekog ko može da ti pomogne. Ima jako puno utakmica, na jednom turniru, on može da odigra dve, ja dve utakmice, tako da ne postoji zamor koji je postojao proteklih godina. On je sjajan momak, igrač, odličan za reprezentaciju – smatra Atanasijević.

Izvor i foto Novosti

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: