Asano raskinuo ugovor sa Partizanom, klub najavio žalbu Fifi!

Fudbaler Partizana Takuma Asano svojevoljno je napustio klub, a crno-beli su najavili žalbu Međunarodnoj fudbalskoj federaciji (Fifa) zbog neosnovanog odlaska i kršenja odredbi ugovora, saopšteno je danas iz Humske.

„Očito je da je igrač postupio ishitreno, ne samoinicijativno, već po inputu nekoga ko misli da ima onoliko prava koliko ima moći. Stoga, FK Partizan odbacuje kao neosnovane i ucenjivačke sve eventualne izjave igrača Takume Asana u vezi sa njegovim statusom”, navodi se u saopštenju Partizana.

Partizan je naveo da su svi u klubu neprijatno iznenađeni postupkom japanskog fudbalera i uverava navijače da je ekipa koncentrisana na preostale utakmice sa ciljem da sezonu završi osvajanjem Kupa Srbije.

Asano je na društvenim mrežama potvrdio da je raskinuo ugovor sa Partizanom. On je rekao da je doneo takvu odluku pošto misli da ga klub ne poštuje.

„Klub mi konstantno nije davao platu ni plaćao troškove na vreme, do sada je dug veliki i nije mi jasno odgovarano na zahteve koje sam ponavljao. Boli me što sam morao da napustim klub pod ovako nesrećnim okolnostima, pošto je Partizan važan klub u mojoj karijeri”, naveo je Asano na Instagramu.

On je zahvalio svima koji su ga podržavali za vreme boravka u Partizanu, uključujući bivšeg trenera Savu Miloševića koji ga je doveo u Humsku, sadašnjeg trenera Aleksandra Stanojevića, za koga je rekao da ga je uvek podržavao i verovao mu, saigračima i ekipi i navijačima koji su verovali u njega i tim.

Asano je ove sezone najbolji strelac Partizana sa 21 golom.

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: