Arnautović: Nisam rasista, verbalni sukob nema veze sa politikom

Jedan od najboljih igrača austrijske reprezentacije, Marko Arnautović, koji se našao se na meti napada preko društvenih mreža zbog rasprave sa reprezentativcem Severne Makedonije, poručuje da nije rasista.

Arnautović je, posle gola koji je dao, vidno iznerviran, uputio oštre reči igraču protivničkog tima koji je albanskog porekla (Ezdžan Alioski), u jučerašnjem duelu na Evropskom prvenstvu.

Na društvenim mrežama pokrenuta je oštra polemika, jer se smatra da je on rasistički napao tog fudbalera.

Arnautović je, danas, na konfereniji za štampu, negirao rasističke uvrede.

„Bilo je verbalne rasprave sa obe strane. Moji prijatelji su iz čitavog sveta“, objasnio je on na konferenciji za štampu reprezentacije, na kojoj nije bio planiran njegov dolazak, ali se odlučio na obraćanje medijima zbog aktuelne diskusije.

Podvukao je da verbalni sukob nije imao nikakve veze sa politikom ili rasizmom.

„Radovao sam se i naravno da su pale neke reči koje su me zabolele. Bila je jednostavna emocionalna rasprava. Svima koji se osećaju uvređenim mogu reći da mi je žao. Dajte da to zaboravimo, tome nije mesto u fudbalu“, dodao je on.

Sportski direktor reprezentacije Peter Šetel ukazao je da su „ružne reči“ deo fudbala.

„Najvažnije je da je Marko sve razjasnio, da to nema veze sa politikom. Takođe je bitno da je to nakon utakmice rešeno i da su igrači o tome razgovarali. Ta tema je završena, idemo dalje“, naglasio je on.

Što se tiče drugog austrijskog reprezentativca srpskog porekla, Aleksandra Dragovića, saopšteno je da ga je protivnički igrač udario laktom pa je zadobio posekotinu ispod desnog oka.

„Nema naznaka da ima potres mozga.“

Inače Dragović je već danas učestvovao na individualnom treningu.

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: