Anja Crevar, za “Novosti”, posle odbranjene titule na juniorskom EP: Vreme važnije od medalje

Anja Crevar o odbrani titule – Kada bih postavila evropski ili svetski rekord, to bi bilo veliko priznanje za mene – kaže prava šampionka, tinejdžerka koja uživa u plivanju i borbi sa samom sobom

PRVO pogleda na štopericu, pa na postolje. Takva je Anja Crevar. Prava šampionka, tinejdžerka koja uživa u plivanju i borbi sa samom sobom. Mlada Pančevka nije euforična posle odbranjene titule na 400 m mešovito na juniorskom EP u izraelskoj Netanji, već se okreće subotnjem ispitu na duplo kraćoj deonici.

  • Uživala sam u finalnoj trci. Mada sam drugoplasiranoj Italijanki Pirovano pobegla dve sekunde, nije bilo lako. Iskreno, očekivala sam bolje vreme. Ipak, zadovoljna sam, sada se okrećem trci na 200 m mešovito i juniorskom SP krajem avgusta u Indijanapolisu – priča, za “Novosti”, u telefonskom razgovoru Anja Crevar, koja je u sredu isplivala svoje drugo najbolje vreme u karijeri (4.41,17).

Naša rekorderka bila je veliki favorit i uoči trke. Ističe da se za finale nije posebno pripremala:

  • Pomoglo mi je iskustvo sa Olimpijskih igara u Riju. Tamo sam mogla da vidim šta me očekuje. Bila sam opuštenija nego ranije.

Srpska šampionka se od četvrtka priprema za trke na 200 m mešovito. Nada se da će u subotu izboriti nedeljno finale:

  • Meni je najbitnije vreme, a medalja je samo nagrada za trud. Imam dovoljno vremena da se oporavim. Međutim, nisam navikla da na takmičenjima toliko dugo ne plivam. Nadam se da ću opet izboriti borbu za medalju, da ću popraviti vreme, ali i plasman sa prošlogodišnjeg šampionata u mađarskom Hodmezovašarhelju, gde sam bila treća.

Na opasku da svoj državni rekord (4.40,90) možda nije oborila i zbog možda slabije konkurencije, 17-godišnja Pančevka uzvraća:

  • Ne, jer sam navikla da plivam sama. A u sredu mi se nije sve poklopilo. Biće mnogo bolje.

Ne žali ni što nije popravila evropski rekord, iako je prvih 300 metara blizu najboljem ostvarenju Starog kontinenta:

  • Kada bih postavila evropski ili svetski rekord, to bi bilo veliko priznanje za mene. Ali ja ne gledam tako. Najvažnije mi je da isplivam moje najbolje vreme ove sezone. Važno je da se što bolje pripremim za Indijanapolis.

Anji su i ove godine juniorska takmičenja bitnija od seniorskih. Zato se ne opterećuje SP u Budimpešti, koji za plivače počinje 23. jula:

  • Neću se posebno spremati za mađarsku prestonicu. Želim da steknem iskustvo, jer mi je daleko važnije juniorsko SP, gde želim da osvojim medalju, ali i da popravim svoje vreme.

DUGO NA ANTIDOPING KONTROLIANjU je u sredu najviše izmorila antidoping kontrola…
– Da, ali znala sam da me to očekuje i pripremila sam se. Nisam bila nervozna. Mi plivači se dosta trošimo, a to je sve deo posla – kaže Anja Crevar.


RODITELjI VELIKA PODRŠKA

MAJKA Ljiljana i otac Dejan su uz svoju mezimicu u Netanji.

  • Mnogo mi znači njihovo podrška. Mama i tata su pored mojih drugara iz reprezentacije jedini koji me bodre sa tribina. I presrećna sam kada radost mogu da podelim s njima – ističe dvostruka juniorska šampionka Evrope.

Izvor i foto Novosti

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: