ANIĆ SPREMAN DA SKAČE SA NAJBOLJIMA NA SVETU

Anić spreman – Još deset dana ostalo je do početka planetarnog šampionata u Londonu. Rok za ispunjenje normi je juče završen. Boje naše zemlje braniće devet atletičara/ki, a u toku su završne pripreme pred polazak na put.

Svetsko prvenstvo održava se u Londonu od 04. do 13.avgusta 2017.godine na stadionu “Olimpijski park Kraljice Elizabete”. Ovaj Olimpijski kompleks napravljen je za potrebe Olimpijskih igara 2012.godine, a od tada je dosta izmenjen, te će gledaoci ovog avgusta moći da uživaju u jednom od najmodernijih stadiona na svetu.

Jedan od naših predstavnika je finalista u skoku udalj, Evopskog prvenstva u dvorani koje je održano u Beogradu ove godine, Lazar Anić.

On je normu za London ispunio 27.maja ove godine na Međunarodnom mitingu u Slovenskoj Bistrici kada je skočio 8.15m. “Ove godine smo odlučili da ne idemo nigde sa strane već da završne pripreme obavimo u Beogradu gde ćemo pokušati da se malo prilagodimo podlozi koja će biti na Svetskom prvenstvu (Mondo). Posle Ekipnog Evropskog prvenstva u Izraelu gde sam pobedio, ušli smo u jači trening. Prvo takmičenje posle 15ak dana jakog treninga napravio sam u Novom Pazaru gde sam po kiši skočio respektabilan rezultat od 7,94m i na taj način pokazao da sam na dobrom putu da u kvalifikacijama svog prvog SP budem na vrhuncu. Tada očekujem od sebe da budem u mogućnosti da dam svoj maksimum. Ako to uspem uveren sam da će taj maksimum biti dovoljan za finale. Posle u finalu ,kako u svakoj tehničkoj disciplini tako i u skoku udalj, je sve moguce”, rekao je Anić.

Lazar će startovati prvi. On će na zaletište skoka udalj izaći 04.avgusta u 20.30h po našem vremenu.

Izvor i foto ASS

Pročitajte i ovo:

One Thought to “ANIĆ SPREMAN DA SKAČE SA NAJBOLJIMA NA SVETU”

  1. […] atletičar, Lazar Anić privodi kraju njegovu najuspešniju sezonu u karijeri. Nakon finala na Evropskom prvenstvu u […]

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: