Andrea Trinkijeri se priseća vremena provedenog u Partizanu

Italijanski trener je u Beogradu proveo sezonu i po, a onda samoincijativno napustio klub i prešao u minhenski Bajern.

U Partizan je došao neočekivano, a iz njega otišao možda još i neočekivanije.

„To je bilo jedno od najbitnijih iskustava u mojoj karijeri. Mnogo toga se izdešavalo. Jedna od najkontroverznijih odluka u mom životu, ali sam tu i doživeo više uspeha nego ikada ranije. Bilo je to senzacionalno iskustvo“, priča Trinkijeri u intervjuu za „TrendBasket“ i nastavlja:

„Došao sam u klub koji je bio u teškoj situaciji. Uz mnogo rada i uz pomoć navijača koji su imali bezuslovnu ljubav, uspeli smo nešto da uradimo. To je sada ozbiljan klub sa dobrim igračima koji su takvi postali tokom prethodnih godinu i po dana kada smo sarađivali. Partizan je i zaradio bitan novac na igračima kao što su (Vanja) Marinković, (Džok) Lendejl. Osvojili smo tri trofeja i bili spremni za još mnogo“.

Trinkijeri je objasnio zašto nije lako biti trener crno-belih.

„Veoma je teško biti trener Partizana jer je to veoma posebna uloga. To je kao biti trener giganata kao što su Real Madrid i Bajern u fudbalu. Na nekim utakmicama je bilo 20.000 navijača. Bilo je prelepo, nezaboravno i zbog toga sam napredovao. Kada sam odabrao da odem u Partizan svi su me pitali: ‘Da li si lud, da li si pijan?’. Znao sam da je to ogroman rizik. Ali, želeo sam da naučim neke drugačije stvari. Tako da bilo je to nezaboravno i divno“.

Partizan je prošle godine sa Trinkijerijem bio prvi favorit za osvajanje Evrokupa pre nego što je sezona prekinuta.

„Partizan je evropska košarka. Evropa ne može da kaže ‘ne’ klubu koji ima dva miliona navijača. Ali, oni moraju da odluče šta žele da budu“, kaže Trinkijeri koji objašnjava zašto je prešao u Bajern:

„Ja sam prvo odlučio da ne želim da ostanem (u Partizanu) iz nekoliko različitih razloga. Posle 25 godina karijere mislim da imam pravo da biram za koga želim ili ne želim da radim. Kada sam odlučio da zatvorim tu knjigu želeo sam da otvorim novu – i tu je bio Bajern“.

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: