Andrea Trinkijeri rešen da istera svoje i pravnim putem „očerupa“ KK Partizan!

Novembra 2018. delovalo je da je ljubav obostrana; pri potpisu, ispostaviće se bogatog trogodišnjeg ugovora, Andrea Trinkijeri i Ostoja Mijailović, predsednik kluba, gotovo da su se utrkivali ko će kome udeliti lepše i slikovitije komplimente.

Elokvencijom i košarkaškim znanjem osvojio i navijače crno-belih koji sigurno nisu mogli ni da pretpostave da će raskid saradnje uslediti samo posle godinu i po dana i da će posledice biti takve da će dve strane na kraju završiti na sudu.

Trinkijeri je izgleda rešen da pravno dokaže da mu Partizan duguje zbirno oko 730 hiljada evra, kao i da zaboravi na sve preporuke Evrolige kojima se klub rukovodio kada je zbog korona virusa i prekida takmičarske 2019/20 svima u stručnom štabu, kao i igračima srezao devetu u i desetu platu.

I pre nego što je u maju odlučeno da će u evroligaškim okvirima sezona 2019/20 biti poništena, iz kancelarije u Barseloni klubovima je preporučeno da u dogovoru sa igračima i stručnim štabom mogu smanjiti rashode za nekih 20-30 odsto.

Neki klubovi su, i to daleko bogatiji od Partizana, posegnuli i za radikalnijim merama poput CSKA, Barselone… jer prihoda jednostavno nije bilo.

Rukovodstvo crno-belih odlučilo je u tom trenutku da stručnom štabu i igračima ne ispalti devetu i desetu platu za maj i jun takmičarske 2019/20 pošto je sezona bila otkazana, odnosno sva takmičenja u kojima su crno-beli učestvovali.

Preporuka na osnovu pravne težine nije isto što i odluka i to je „začkoljica“ koju će, po svemu sudeći, Andrea Trinkijeri pokušati da „unovči“.

Iako u momentu odlaska iz kluba prošlog leta ovo potraživanje nije uopšte pominjano, italijanski stručnjak odlučio je da se ogluši o usmeni dogovor sa upravom Partizana.

Istovremeno, Trinkijeriju će biti manji problem da naplati takozvanu razliku u ugovoru na koju ima pravo između visine primanja za tekuću sezonu u Partizanu i Bajernu.

Naime, da je ostao u Humskoj, na ime treće godine ugovora sledovalo bi mu između 550 i 600 hiljada evra, a s obzirom da u Bajernu tekuće takmičarske godine ima prihode od nekih pola miliona evra, aktuelni trener Bavaraca ima pravo na razliku od pedesetak hiljada evra koju bi trebalo da mu isplati Partizan.

Činjenica da finansijska situacija u Partizanu nije dobra Trinkijerija preterano ne zanima.

Svestan je aktuelni trener Bajerna da klub pretpostavljenu dinamiku zaostalih rata ne može da isprati što će mu biti argument koji će i pravno moći da materijalizuje čak i u formi obavezne isplate i treće godine iz ugovora, uprkos tome što je jula 2020. preuzeo Bajern.

Čitav slučaj završio je na Košarkaškom arbitražnom tribunalu koji u većini slučajeva „presuđuje“ u korist onoga ko je tužio, a ne tuženog.

Ako bi do toga došlo, Partizan bi bio prinuđen da na račun italijanskog stručnjaka uplati oko 730 hiljada evra.

Kulminacija lošeg odnosa

Iako je spolja sve delovalo bajkovito, naročito do prekida takmičarske 2019/20. zbog pandemije korona virusa, odnosi između uprave i samog Andree Trinkijerija bili su sve samo ne idealni. Zbog rezultata i igre u klubu su mnoge čudne poteze italijanskom stručnjaku praštali, za neke nisu imali konkretne dokaze, iako su dobijali informacije da pojedini igrači nisu bili zadovoljni načinom na koji se Trinkijeri ophodio prema njima. Svoj neosporan trenerski autoritet, ali i naklonjenost navijača, vešto je koristio kako bi postavio hijerarhiju na čijem je vrhu njegova bila poslednja protiv koje niko ništa nije mogao, osim da ode iz kluba. S tim u vezi, ni ne čudi što predsednik Mijailović nije delovao previše razočarano kada je Trinkijeri presekao i napustio klub, iako je bio spreman da i dalje sarađuju zbog dobre igre i rezultata, a sve u cilju što ranijeg povratka u Evroligu.

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: