ANDREA LEKIĆ OPET U REPREZENTACIJI: Osećam se srećno i uzbuđeno, imam pozitivnu tremu

Andrea će igrati – Ženska reprezentacija Srbije okupila se u nedelju popodne u beogradskom hoteli „IN“, odakle je krenula put Petrovca na Mlavi, gde će najbolje srpske rukometašice obaviti pripreme za meč sa Farskim Ostrvima

Ženska reprezentacija Srbije okupila se u nedelju popodne u beogradskom hoteli „IN“, odakle je krenula put Petrovca na Mlavi, gde će najbolje srpske rukometašice obaviti pripreme za meč sa Farskim Ostrvima (četvrtak, 18 časova) na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Francuskoj.

Izabranice selektora Ljubomira Obradovića, u narednu nedelju čeka i meč drugog kola sa selekcijom Makedonije u Skoplju:
– Pre svega želim da vidimo u kakvom su stanju devojke posle starta prvenstava u svojim klubovima. U EHF nedelji su nam obaveze Farska Ostrva i Makedonija, da se dobro pripremimo i ne dozvolimo nikakva iznenađenja. Ne bih nikoga potcenjivao ni precenjivao. Idemo od utakmice do utakmice, znamo svoj kvalitet, verujemo u njega i nastavljamo da radimo. Prekratak je period za neke posebne pripreme, ali iskoristićemo sve što možemo. Imaćemo dobru podršku u Petrovcu. Želimo punu halu, a devojke će se odužiti na pravi način publici koja dođe da nas bodri – kaže Obradović.

Jedna od najiskusnijih u srpskom timu, desno krilo Katarina Krpež Šlezak, veruje u svoj tim:

– Još uvek ne razmišljamo o Svetskom prvenstvu, jer prvenstveno želimo da odradimo ovu nedelju i start kvalifikacija za EP kako treba. Iskreno, ne znam ništa o Farskim Ostrvima, ali na nama je da to odradimo kako treba. Makedonke imaju finu mladu ekipicu, ali zna se da smo favoriti. Mečevi sa Švedskom biće najzanimljiviji. Ima dosta novih igračica, dosta povratnica, tako da će nam biti potrebno određeno vreme da se uigramo što će nam koristiti pred Svetsko prvenstvo. Očekujem da se u Petrovcu ponovi atmosfera od pre nekoliko godina. Želimo puno dece na tribinama i verujem da će uživati gledajući nas.

Posle tri godine, zvaničnu utakmicu u reprezentaciji odigraće i najbolja rukometašica planete u izboru IHF za 2013. godinu, Andrea Lekić:

– Osećam se srećno i uzbuđeno. Prošlo je tri godine reprezentativne pauze. Imam pozitivnu tremu. Radujem se, jer poznajući selektora znam da ćemo svaki trenutak iskoristiti na najbolji mogući način. Ovo je, da kažemo, jedna nova era. Nismo nastupale u ovom sastavu godinama. Pred nama je mnogo rada.

Rivali su slabijeg kvaliteta…

– O Farskim ostrvima nemam nikakvu informaciju, Makedonke poznajem dobro. Poznavajući Ljubi verujem da će pažnja biti maksimalna. Verujem da se očekuje maksimum od nas od prvog do poslednjeg trenutka. Ovo je uvod u pripreme za Svetsko prvenstvo. Imaćemo desetak dana, probaćemo da uradimo što više. Nismo imali dobrih rezultata u zadnje tri godine. Imperativ je da budemo zdrave, najviše ciljeve kako bismo izvukli maksimum. Imamo tešku grupu i teško prvenstvo. Nadam se da ćemo napraviti korak napred. Ne mislim da je Tokio daleko. Da ne verujem u dobre rezultate, ne bi bila ovde. Nadam se da ćemo rukomet malo više popularizovati u narednim godinama – zaključila je Lekić.

Izvor Novosti

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: