Andre Agasi: Novaku sam garantovao…

Andre Agasi, novi trener Novaka Đokovića, u intervjuu za italijanski Skaj potvrdio je da nije uzeo novac za saradnju sa srpskim teniserom.

Agasi je pre nekoliko nedelja počeo da trenira Đokovića, ali je naveo da to čini samo iz zadovoljstva i činjenice da bi povratak na vrh mnogo značio za svetski tenis.

„Novak je najvelikodušnija osoba koju sam ikada upoznao. Zaslužuje mnogo više u tenisu i garantovao sam mu da ću učiniti sve da mu pomognem da to ostvari“, rekao je Agasi i potvrdio da za svoje usluge neće tražiti novčanu nadoknadu.

Amerikanac je poznat kao čovek koji je posle velikih uspeha doživeo pad, ali uspeo da se vrati u sam vrh tenisa.

„Moj odnos sa tenisom je bio pun ljubavi i mržnje. Kao dete sam počeo da se osećam loše u sebi jer sam video šta tenis čini mojoj porodici. Osetio sam se odbačenim, a kao dete sam morao da napustim dom kako bih uspeo. Mrzeo sam tenis dokle god nisam preuzeo kontrolu nad svojim životom. Napisao sam knjigu kako bih rekao sebi, kako bih razumeo svoj život i živeo ga sa druge tačke gledišta“.

Andre je potom opisao kako je izgledala „borba“ sa sportom kojim se bavio, kao i pritiskom strogog oca.

„Kod kuće smo imali jednostavno pravilo – ustaneš, igraš tenis, pa onda pereš zube. Tim redom. Škola nije bila previše važna, tenis je bio najbrži način da se ostvari ‘američki san’. Bila je to opsesija mog oca. On je bio matematičar koji je tenis video kao geometriju. Dok je ležao u krevetu, na plafonu je zamišljao shemu koja predstavlja tenis. O tome niko nikada nije razmišljao. Naučio me je da rađenje bilo čega osim tenisa ne dolazi u obzir“.

Usledio je odlazak u akademiju Nika Bolitijerija, jednu od najboljih na svetu.

„Bio sam nateran i nisam to video kao dobro rešenje. Bio sam ljut na sve. Sa 13 godina sam otišao na akademiju gde je tenis iznad svega. Bilo je pravila, ali nije bilo starijih koji bi nas kontrolisali. Bili smo tinejdžeri koji su verovali onom pored sebe“.

Ipak, karijeru je završio kao jedan od najuspešnijih tenisera svih vremena, ali postoji neko još bolji – njegova žena Štefi Graf.

„Ne smem da stavim svoje trofeje u kuću jer bi to učinila i moja supruga, a onda bi me bilo sramota. Nju poštujem zbog svega što je uradila, neverovatna je osoba i mnogo sam naučio od nje“, zaključio je Andre Agasi.

Izvor i foto B92

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: