Azevedo ide u penziju – Toni Azevedo, učesnik pet Olimpijskih igara, oprostiće se od reprezentacije SAD sledećeg meseca pre nego što okonča karijeru u 35. godini.

Dugogodišnji kapiten reprezentacije predvodiće SAD u meču protiv Hrvatske 11. juna na Univerzitetu Stenford, na kojem je diplomirao i gde je pomogao ekipi Kardinal da osvoji dva šampionata NCAA.

Toni se smatra najboljim vaterpolistom SAD svih vremena. Osvajač je srebrne medalje na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. godine, pet zlatnih medalja na Panameričkim igrama i dve srebrne medalje u Svetskoj ligi.

„Još volim ovaj sport i nikad neću napustiti vaterpolo zajednicu. Ali spreman sam da preusmerim fokus sa igranja na aktivnosti van bazena kako bih doprineo razvoju i inovacijama. Započinjem programe za koje verujem da će dovesti vaterpolo na viši nivo“, rekao je Azevedo.

Posle diplomiranja na Stenfordu ovaj vaterpolista je profesionalno igrao za dubrovački Jug, crnogorski Primorac, kao i za klubove u Italiji i Brazilu. Rođen je u brazilskom gradu Riju de Žaneiru pre nego što se kao dečak preselio u Kaliforniju.

Izvor i foto RTS

Ostavi komentar

Translate »