Albert Nað preporodio Teleoptik

Albert Nađ, svojim trenerskim rukopisom, nesebično stvara igrače za Partizan, svog ,,starijeg brata”. – Subotić, Blagojević, Simunović, Stanojlović – klinci o kojima će se tek pričati

Zahvaljujući Albertu Nađu danas možemo da uživamo u dobrim fudbalskim kreacijama Partizanovog ,,mlađeg brata”, jer, Teleoptik je pod komandom novog stručnog štaba na čijem je čelu od pre godinu dana bivši igrač kluba, ponovo na dobrom putu. To neko novo fudbalsko lice, koje forsira i nekadašnji igrač Ovijeda, Betisa, Rostova, moglo bi da vrati nekadašnji stari sjaj ,,optičarima” da pruži novu šansu nekim novim fudbalskim dečacima, a svima zajedno, dabome i Partizanu, najavu boljih fudbalskih dana u 2021. godini…

– Spreman sam nego ikada da se uhvatim u koštac sa svim izazovima, da pokušam da vratim stari ugled koji je oduvek imala Partizanova škola fudbala. Da i dalje držimo korak sa ozbiljnim fudbalskim svetom. Od proleća, kada se bude nastavila nova trka, tražićemo nove suptilne poteze, sa mnogo više promišljanja i odmeravanja. Jer, ko zna kada će našem ,,starijem bratu”, zatrebati neki naš igrač, ne krije novi trener Teleoptika Albert Nađ, koji je nedavno proslavio prvu godinu na klupi kluba, gde je i sam nekada počeo da igra fudbal.

Tokom duge i bogate igračke karijere Nađ je bio oslonac mnogim trenerima. I čuvenom Luisu Arogonesu, i Radomiru Antiću, Lotaru Mateusu, Jirgenu Reberu, Miroslavu Đukiću, Vladimiru Vermezoviću… Kakav je bio igrač, takav je i danas kao trener. Stalni borac, koji se nikada ne predaje. Mnogi, koji prate igre Teleoptika kažu da ,,optičari” odavno nisu igrali lepši i dopadljiviji fudbal.

– Kada sam prošle godine preuzeo ekipu bili smo ubedljivo na poslednjem mestu sa samo devet osvojenih bodova. Potom smo do kraja jesenjeg dela uspeli da se konsolidujemo, ostvarimo tri vezane pobede i jedan remi. Od januara smo okrenuli novi list, zaustavila nas je korona, ali nismo gubili vreme, kaže Nađ, koji je trenerski posao počeo da uči u Rakovici.

Novu takmičarsku sezonu mnogi su dočekali sa velikom zebnjom?

– Sve nas je poremetila korona, zato smo sa novim treninzima  krenuli 1. juna. U tom momentu Teleoptik je imao samo trinaest igrača i dva golmana. Neki su otišli u prvi tim, drugi na pozajmicu. Tada sam se odlučio za velike rezove, ne krije bivši igrač Partizana.

Šta ste konkretno preduzeli?

– Novu sezonu dočekali smo sa potpuno novim timom. Počeli smo da popunjavamo selekciju, neke klince smo  doveli iz omladinskog pogona. Puno smo radili i taj rad se na kraju isplatio. Sa ponosom mogu da istaknem da smo dobili odličnog mladog štopera Subotića, koji je u omladincima Partizana bio ,,višak” – naglašava trener Teleoptika.

Takvih primera je bilo još?

– Svakako, tu mislim i na mladog Andriju Blagojevića koji je bio odličan tokom ove polusezone. Teleoptik  danas ima odličnog desnog beka Marka Simunovića, koji je reprezentativac Makedonije do 21. godine. Teleoptik ima i sjajnog napadača Slobodana Stanojlovića, koji je u polusezoni dao čak 14 golova. Oni će biti budućnost kluba. Iskreno, ponosan sam na sve dečake jer su ispoštovali svaki naš zajednički dogovor.

Šta su su glavni kriterijumi kad birate igrače?

– Na prvom mestu da bude disciplinovan i odgovoran. Zatim, da budu veliki takmičari, jer ovaj surovi profesionalizam, ne prašta greške. I naravno, da se nikada ne predaju. Uostalom, ovu ekipu krasi timski duh. Zahvalan sam i kolegama Zoranu Đuriću, Miroslavu Čermelju, Đorđu Pantiću, Dušku Koraću a posebno analitičaru Davidu Ramadaniju. Svi mi smo jedan tim koji je na odgovornom zadatku.

Kakve su ambicija na proleće?

– Teleoptik danas ima ubedljivo najmlađu ekipu u ligi, veliki broj bonus igrača, skoro dve trećine. Kada sam prihvatio trenersku palicu, ambicija je bila da ostanemo u ligi, sada smo u vrhu tabele odmah iza Brodarca.  Cilj nam je da stvaramo igrače za Partizan ali i da uvek budemo najbolji.

Šta vam je glavna trenerska ambicija?

– Da jednog dana vodim moj Partizan. Idem ka tom cilju. Nigde ne žurim, punu zahvalnost dugujem mojoj supruzi Mirni, koja razume sve moje novonastale radne obaveze. Ona i ćerka Helena koja ima pet i po godina su mi najveća podrška.

Sa sadašnjim trenerom Partizana Aleksandrom Stanojevićem, Albert je bio drug i saigrač u mnogim selekcijama Partizana ali i reprezentacije. Obojica su bili vicešampioni Evrope, kada im je za malo u finalu protiv Češke (Nedved, Poborski, Šmicer, Kuka..,) izmaklo zlato. Obojicu krasi velika borbenost i požrtvovanost, pa ako na svoje učenike bude preneo bar delić onoga što je bila njegova glavna odlika na terenu, onda za Partizan i Teleopotik nema zime…   

Proba sa prvim timom Partizana 16. decembra

Iako je takmičenje u Trećoj ligi završeno, igrači i stručni šta još uvek nisu na odmoru. Pre odlaska na zimsku pauzu, pred ,,optičarima” su novi zadaci.

– Danas nas u našem sportskom centru očekuje prijateljska utakmica sa Belegišom, potom se  u sredu u Novom Sadu sastajemo sa reprezentacijom Bahreina, a 16. decembra sa prvim timom Partizana zatvaramo sezonu, kaže Albert Nađ.

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: