Alal vera – Matiću 9.000.000 godišnje!

Alal vera za transfer na Old Traford koji je sasvim izvestan.

Celo leto vesti: Čelsi blizu Tijemuea Bakajoka. I poslednjih dana, mada priča traje dosta duže, uzročno-posledično: Mančester junajted na pragu dogovora sa Nemanjom Matićem. Pisali smo već o tome u više navrata, ali novina je u tome što je veliki broj engleskih medija – među njima i oni najpouzdaniji – izašao sa visinom plate koju će srpski reprezentativac imati na Old Trafordu.

Matić, doduše, ni do sada nije morao da brine za račune, pošto je na Stamford Bridžu imao 90.000 funti nedeljno što je na godišnjem nivou iznosilo nešto više od 5.300.000 evra. Međutim, tek sada će naplatiti dobre igre u Premijer ligi, jer mu je Žoze Murinjospremio ček na čak 155.000 funti nedeljno što preračunato u evre iznosi više od 9.000.000 evra godišnje!

Matić je i do sada bio najplaćeniji srpski igrač, ali sada će svoju poziciju učvrstiti. Štaviše, sada može da kaže da je bez svake sumnje najplaćeniji srpski igrač u istoriji fudbala. Mada je tu naravno i inflacija učinila svoje. Ranije jednostavno nije bilo toliko para u fudbalu.

Trenutno, preko 5.000.000 evra godišnje imaju Nemanja Gudelj u Tijanđin Tedi i Aleksandar Kolarov u Mančester Sitiju. Negde na otprilike tom nivou do sada je bio i Matić, ali je sa povišicom od više od 50 odsto koju će dobiti u Junajted daleko odmaći saigračima iz reprezentacije.

Kako navode ostrvski mediji, u Junajtedu se nadaju da će ceo posao ozvaničiti do kraja nedelje, mada bi smrt Murinjovog oca Feliksa mogla da prolongira stvar. Čelsi će na ime obeštećenja inkasirati oko 40.000.000 funti, odnosno nešto više od 45.000.000 evra.

U narednih nekoliko dana lekarski pregledi pa potpis. Najkasnije do 9. jula i polaska Junajteda na pripremnu turneju po SAD Matić će i zvanićno biti igrač giganta iz Mančestera.

(FOTO: Action Images)

Izvor  Mozzartsport

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: