Ah, ta elektronika – Fetelu je iskočio osigurač na test seansi u Bahreinu!

Elektronika zakazala? – Pobednik trke u Bahreinu se žali da na elektriku i elektroniku koja ga je distancirala od staze na testu

Prekjuče je Sebastijan Fetel pobedu na trci slavio razvijajući pneumatike za 2018. s Pirelijevim timom, a juče je ostao u garaži. Razlog za ovako nepopularno mesto pri boravku na testiranijima u Bahreinu su po pravilu problemi. Skuderija Ferari je otkrila problem sa napajanjem računarskih upravljačkih jedinica “SF 70 H” bolida, pa je tim radio u garaži.

“Naravno, da bi bilo lepo da smo imali prilike da odradimo još neki krug. Danas smo imali nekoliko problema… To je normalno za testiranja, ali tokom popodneva izgubili smo vremena zbog nestanka struje u bolidu” rekao je Fetel, ali nije bio razočaran. Naprotiv, jučerašnja test partija u Bahreinu kao što smo već preneli pripala je Valteriju Botasu i Mercedesu. Fetelu bi pored pobede u trci, za utehu mogla da bude i činjenica da je “W 08” bolid Dajmlera zbog elektronike odšlepan iz krivine broj četiri. Takva su pravila, a kvarovi na test vožnjama su neminovna, odnosno normalna pojava.

(Foto: Action Images)

Izvor Mozzartsport

 

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: