Advokat Rade Đapa: Sve nezakonitosti u OKS-u su počele izborom Ćurkovića za predsednika

Advokat Rade Đapa, koji je zastupao Filipa Ceptera u postupku kojim je utvrđeno da je njegova smena sa mesta prvog čoveka Olimpijskog komiteta Srbije bila nezakonita, ističe da je pred izbor novog predsednika OKS neophodno prekinuti kontiunitet nezakonitosti.

„Sve nezakonitosti u Olimpijskom komitetu Srbije krenule su izborom Ivana Ćurkovića na mesto predsednika ove organizacije. On je najpre u julu 2005. sazvao vanrednu sednicu Skupštine OKS kojom je nezakonitno smenjen tadašnji predsednik OKS Filip Cepter i na njegovo mesto došao je Ćurković u martu 2006, a ingerencije da sazove vanrednu Skupštinu OKS ima samo predsednik. Svi akti koji su dalje donošeni predstavljaju kontinuitet nezakonistosti i nastavio bi se ako se ne podvuče crta i ispravi sve. Izazvala bi se nenadoknadiva štetu za ceo OKS, jer iz neprava ne može da proistikne pravo, pa bi apsolutni kontiunitet nezakonitosti dobio nastavak na osnovu odluku od nezakonito izabranog Ćurkovića jer onda ne može da postane legitiman i legalan izbor gospodina Ivana Todorova zato što su sve prethodne odluke i izmene statua nezakonite i tako apsolutno ništavne. Za izmenu samog statuta OKS nije tražena saglasnost MOK-a, ali je izričito naznačena. Sve te nezakonisti mogu da budu predmet i sudskih sporova i upravnih postupaka“, ističe Đapa.

On je pozvao zasad jedinog kandidata za predsednika našeg Olimpijskog komiteta da dozvoli i drugima da se kandiduju.

„Mora da se zakonitno i najbezbolnije prevaziđe taj problem. Odlučivanjem na nivou svih saveza kojim bi se došlo do legitimnog predstavnika na bazi propisa, ustava Srbije i povelje Međunarodnog olimpijskog komiteta. I tek tada bi imao neki legalitet da predstavlja OKS i Srbiju, pre toga nema smisla. Ako je gospodin Ivan Todorov siguran u zakonitost i svoj izbor na mesto predsednika OKS, zašto ne dozvoli da se pojave i drugi kandidati“, zaključuje advokat Rade Đapa.

Izvor

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: