ABA: Šest timova u plej-ofu, prva dva direktno u polufinalu

Prema novom sistemu takmicenja u ABA ligi u sezoni 2021/22 plasman u plej-of ostvariće šest najbolje plasiranih ekipa iz ligaškog dela, odlučeno je na Skupštini regionalnog košarkaškog takmičenja. Odlučeno je i da termin 9. kola bude pomeren zbog reprezentativnih obaveza nacionalnih selekcija.

Skupština je održana onlajn putem Zoom aplikacije i donet je niz odluka važnih za regionalno košarkaško takmičenje.

„Dve prvoplasirane ekipe iz ligaškog dela ostvariće direktan plasman u polufinale, dok će prestala četiri ucesnika plej-ofa razigravati za plasman u polufinale. Razigravanje za plasman u polufinale igraće se po sistemu 3-6, 4-5, u seriji na dve pobede. Kao i do sada, polufinale plej-ofa će se igrati na dve pobede, a finale na tri pobede“, saopšteno je iz ABA lige.

Takođe, doneta je odluak da su u svim ABA takmičenjima igra po FIBA pravilima.

Skupština ABA lige odlučila je da se specijalne pozivnice za učešće u ABA 2 ligi ne naplaćuju i da se dodele KK Zlatibor i KK Široki.

ABA liga izašla je u susret molbi Košarkaških saveza Crne Gore, Slovenije i Srbije i pomerila 9. kolo, kako bi nacionalni timovi imali više vremena za pripremu i obaveze u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2023. godine.

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: