04, April, 2024, Belgrade -The match of the 33rd round of the Turkish Airlines Euroleague between KK Crvena Zvezda Meridianbet Belgrade and KK Olympiacos Piraeus was played in the Belgrade Arena. Photo: Dusan Milenkovic/ATAImages 04, april, 2024, Beograd - Utakmica 33. kola Turkish Airlines Evrolige izmedju KK Crvena Zvezda Meridianbet Belgrade i KK Olympiacos Piraeus odigrana je u Beogradskoj areni. Photo: Dusan Milenkovic/ATAImages

Sezona u ABA ligi je odavno gotova, ali to ne znači i kraj rada za disciplince. Oni su odredili kazne za incident između košarkaša Crvene zvezde i Partizana, Stefana Lazarevića i Džejmsa Nanelija.

Sukob njih dvojice je privukao veliku pažnju, ne samo u regionu, već i mnogo šire, a do sada je trajalo većanje oko kazni za vinovnike. I one su identične. Dvojica košarkaša će na račun ABA lige morati da uplate po 20 hiljada evra, uz to neće moći da igraju prve tri utakmice naredne sezone, pod uslovom da ostanu u regionalnom takmičenju.

Takođe, zbog dešavanja na trećoj utakmici je kažnjen i Partizan sa 21.500 evra, dok će zbog tehničke greške košarkaš crno-belih Alen Smailagić morati da plati sto evra.

Da podsetimo, pomenuti incident se dogodio 19. maja, na dan treće utakmice finala plej-ofa ABA lige. Tada su se igrači dva kluba sreli u beogradskoj Areni između šuterskih treninga ekipa i došlo je do nemilih scena između Stefana Lazarevića i Džejms Nanelija.

Sport.org.rs/Sportal/M.A/N.A

Ostavi komentar

Translate »