Novak ponovo ispisao istoriju! Fantastični Đoković oborio je još jedan neverovatan rekord i ponovo poslao Rodžera Federera u zaborav!

Naime, srpski as je postao najstariji igrač koji je bio na vrhu ATP liste. Đoković je to uradio juče napunivši 36 godina i 321 dan, pa je na taj način pretekao Švajcarca na samom vrhu te liste.

Ako pogledamo najbolje tenisere u istoriji, upravo je Rodžer jedini koji može da se meri s Novakom kada je u pitanju dugovečnost.

Federer je dugo bio broj jedan, ali sada je Đoković vlasnik novog rekorda, a nemoguće je da će ga neko stići u dogledno vreme.

Pored Federera, još samo dva tenisera su u 36. godini bila u top deset.

Džimi Konors je tada bio osmi, a Nadal je na svoj 36. rođendan bio plasiran na četvrtu poziciju.

Roj Emerson može da se pohvali da je držao 12. mesto, a niko iz elite nije bo ni približno tako dugovečan. Andre Agasi je u 36. godini skliznuo na 150. mesto i njegov strmoglavi pad se već nazirao. Ivan Lendl odavno je prestao da bude značajan faktor u svetskom tenisu pošto je u 36. godini zauzimao 667. mesto.

Slično je i s Bjernom Borgom, koji je u toj životnoj dobi bio 769. Još gori od njih je najveći nestaško u istoriji tenisa Džon Mekinro. Njujorčanin je završavao karijeru, pa je njegov renking – 1.214. mesto, bio znak da penzija kuca na vrata.

Treba istaći Pita Samprasa, on je u 36. godini pet godina uživao u drugim čarima života jer je rano završio karijeru.

Boris Beker se takođe penzionisao ranije nego što se očekivalo, u 32. godini. Novak Đoković je u 36. godini prvi nosilac masters turnira i biće slobodan u prvom kolu Monte Karla.

Srpski as će u drugom kolu igrati protiv boljeg iz duela Romana Safjulina i kvalifikanta.

Ostavi komentar

Translate »