Košarkaški reprezentativac Srbije Stefan Birčević odlazi u Japan?

Povremeni srpski reprezentativac Stefan Birčević neće karijeru nastaviti u čačanskom Borcu, iako je nedavno pojačao klub kraj Morave. Birčević je ipak odlučio da napusti ekipu Marka Marinovića i krene put Japana, gde je dobio veoma dobru ponudu.

Nekadašnji košarkaš Partizana stigao je u Čačak kao veliko pojačanja, uz reči predsednika Predraga Pantovića da je „Borac prvi put doveo košarkaša sa takvim rejtingom“.

Potpisao je „otvoreni“ ugovor, što znači da je u svakom trenutku mogao da napusti klub, a to je učinio i pre nego što je upisao prve minute za tim koji vodi Marko Marinović.

Očekivalo se da će debitovati u okršaju sa Splitom u ABA ligi, ali njega nije bilo u protokolu, pošto je saopštio upravi da je prihvatio veoma dobru ponudu iz Japana.

U pitanju su, prema pisanju sajta Sportando, Hirošima dragonflajsi.

Birčević još nije otputovao u zemlju izlazećeg sunca, ali se očekuje da to uradi čim pre jer je zbog novog soja koronavirusa Japan zatvorio svoje granice za strance.

U karijeri je do sada nastupao za Metalac, Radnički, španski Estudijantes, Partizan, turske timove Istanbul BB i Banvit, kao i nemački Bon.

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: